Пасат Б6 2.0 ТДИ 170 к.с. въпроси

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
o33y
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б6 2.0 ТДИ 170 к.с. въпроси

Мнениеот o33y » Сря 28 ное 2012 19:08

Здравейте,

Имам няколко въпроса за моята кола. Това е Пасат Б6 2.0 ТДИ, 170 к.с. 2007 с ДСГ скоростна кутия.

1. Колко градуса е наклона, по който може като пусна спирачката колата да потегли без газ. Питам това, защото опитах на един наклон, който изглежда > 45 градуса и колата директно си тръгна назад докато не стигна на равното. Като опитвам на малък наклон няма проблем, колата си тръгва напред без проблем.

2. Ходих в сервиз да сменят маслото на скоростната кутия и от тогава, може и да няма връзка, но като потеглям рязко не ми светва лампата на ЕСП - то. Преди дори като ускорявах и светеше, а сега мисля, че дори набира тромаво, ама може и да се заблуждавам. Това нормално ли е и дали се дължи на износена кутия. При смяна на скоростите не забелязвам да се усеща дори и като гледам таблото.

Разходът ми градско е 8,5 - 10,0 л. на 100км, междуградско 5,4 - 6,3 л. на 100км. в зависимост как карам и какъв е наклона на пътя, но това е обикновено между 120 - 150 км/ч.

3. Може ли да се види колко коня е колата ако се закачи на компютър и може ли по грешка да се настрои на 140 к.с вместо на реалните 170.

4. Когато тръгвам от място понякога усещам, че скоростите не зацепват. Това е като усещането да навиваш макара с връв до момента, в който се опъне. Някак така усещам.

Ако това са глупави въпроси за някой, за мен са важни защото е ясно, че не разбирам и искам да се грижа добре за колата си. Всеки може да ми даде съвети или какво да огледам по колата, за да бъда спокоен. Благодаря Ви, предварително.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Re: Имам въпроси за Пасат Б6 2.0ТДИ 170к.с

Мнениеот maimo » Чет 29 ное 2012 6:16

1) при ДСГ е така под обределен наклон просто кутията все едно остава на неутрална-за това има auto-hold функция. 2)виж да не са отка4или някои кабел например буксата за дебитомера,за настройките няма как да стане отиди при някои от клубните маистори да я зака4ат на ваг-ком и да ти кажат защо не върви,разхода ти е идеален :) при тръгването това също е нормално за ДСГ просто трябва да и свикнеш или пак ползваи AUTO-HOLD :D

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Чет 29 ное 2012 10:42

Ако нямаш Auto hold функция, можеш да ползваш спирачката на наклон. Натискаш с левия крак спирачката, а с десния подаваш леко газ, отпускаш спирачката и потегляш в правилната посока.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Чет 29 ное 2012 11:21

PASSAT-DSG няма как да няма auto-hold.

o33y
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот o33y » Чет 29 ное 2012 19:23

Тези мнения бяха доста полезни и ме успокоиха и ще всикна с времето. Имам си Ауто Холд, но още не съм го пробвал.

mygyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mygyl » Пет 30 ное 2012 16:53

AUTO HOLD-a e МНОГО полезна функция,но на голям наклон не държи. Тогава се прилага номера с ръчната

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 01 дек 2012 23:17

При мен Auto Hold държи при всякакви условия, в които съм го тествал, дори на доста стръмен наклон, например на излизане от подземния паркинг на магазин Лидл в Изток.

J_O_E
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б6 2.0 ТДИ 170 к.с. въпроси

Мнениеот J_O_E » Нед 02 дек 2012 22:26

4) При мен по някога има едно замисляне около секунда,подавам газ но колата не тръгва. Според мен е от турбината защото в сервиз на VW ми заявиха,че турбото ми не работи при ниските обороти. Може да има повечко нагар,ще стане ясно февруари като влезе в бокса,и без това съм за смяна на маховик :Mr Green Fun А що се отнася до AUTOHOLD за мен това е може би най-добрата екстра в моята кола,след АCC-то разбира се heavy metal zork

frec
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б6 2.0 ТДИ 170 к.с. въпроси

Мнениеот frec » Пон 03 дек 2012 10:06

1. При мен работи Ауто Холд-а в всякакви условия (всякакъв наклон). Не го ползвам, защото ме дразни, с рядки изключения. Без аутохолд на голям наклон, колата първоначално тръгва назад, след което (в зависимост от големината на наклона) си тръгва съвсем бавно напред, колкото по-малък наклон, толкоз по-бързо тръгва напред.
2. Да не си сменял гумите? за да не ти свети ЕСП-то, може да не ти превъртат гумите и затова. Сега в мокрото ще вземе да ти свети пак :)
3. Едва ли :)
4. Пуснеш ли спирачката - скоростите вече са зацепени. Но и при мен го има момента, който описваш - първоначално тръгва по-бавно. Другия момент е - като пуснеш спирачната, да не натискаш веднага педала на газта, а да има изчакване около 1 сек.

Върни се в “Дизелови агрегати”