проблема ми е следния: И двете перки на радиатора - и тази с виско съединителя и тази на климатика се включват още при старт на двигателя (студен двигател) и въртят на много високи обороти. Резултата е, че колата едва достига 50-60 градуса. Термостата си е наред. Перката с виско съединителя няма ли начин да се спре. Четох, че я спирали с ръка, но върти много силно и не искам да пробва да не стане някоя беля с ръката.
Някакви решения?

Пасат Б5 1.9 тди проблем с перките
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 1.9 тди проблем с перките
пресостата смени 

Ако проблема е в пресостата няма ли и климатика да не ми работи? А аз нямам проблеми с него! Лятото при температура 35 градуса вънка в колата си беше супер хладничко. Проблема го забелязах когато дойде време да пусна топлото - не духа топло понеже не загрява. Зареди това сменихме термостата и днес след каране пипнах долния маркуч до термостата - студен е значи термостата си работи не отваря докато не загрее. И градско и извънградско я пробвах не иска да загрее. 

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Добре да , като помислиш малко логично, не мислиш ли , че ако термостата е затворил, и през радиатора НЕ минава антифриз, ще е все тая дали перките въртят или не ?
и 2-ро : при отворен термостат и въртящи перки, ти как мислиш, дали долният край на маркуча ще е топъл, че проверяваш него ?
и 2-ро : при отворен термостат и въртящи перки, ти как мислиш, дали долният край на маркуча ще е топъл, че проверяваш него ?

- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
И аз така,голямата перка си върти дори при минусови температури,кое не е наред?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Ами тя винаги се върти - независимо от температурите.
Няколко пъти съм писал в този форум как се проверява вискосъединителят.
Няколко пъти съм писал в този форум как се проверява вискосъединителят.
Върни се в “Дизелови агрегати”