Passat B6 2006 г. 2.0 TDI (BMP) няколко въпроса

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
gamble
Автомобил:
Двигател:

Passat B6 2006 г. 2.0 TDI (BMP) няколко въпроса

Мнениеот gamble » Вто 18 дек 2012 13:39

Здравейте колеги. Имам въпросният Passat B6 2006 г. 2.0 TDI (BMP)от няколко седмици. Първа кола ми е, ако не броим на бащата Б4'ката :P Искам да питам, ако някой има същия автомобил какво прави през зимата? Искам да кажа като я пали сутрин. Тези новите двигатели има ли смисъл да се изчакват при cold start да се стопли? А също и някоя добра добавка за дизел? Колата е от Германия внос и съответно си нямам идея с какво гориво са я карали. Викам си с някоя хубава добавка да изчистя малко резервоара, ако е възможно. Изминал съм около 1000км с дизел от Лукойл.
А също и като пусна климатроника се чува един такъв шум/звук. Все едно нещо върти вода (не знам как да го обясня) :? Не е дразнещ звука. Лек е. А може и да е нормално, идея си нямам за жалост :? А и тези, които са за Немският пазар на таблото си имат залепена една поставка за мобилно у-во. Това как да го махна без да разбия пластмасата :?: ? Много яко е захванато :horror: Ако не се сещате ето пример: Цък
А и до колко успях да си преведа от разни източници в нета, като се откачи акумулатора и се закачи на ново, няма ло нужда от въвежда на код за да работи аудио с-мата. Това така ли е? Не умирам от желание да пробвам :lol:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: Няколко въпроса за Passat B6 2006 г. 2.0 TDI (BMP)

Мнениеот bnick » Вто 18 дек 2012 16:39

Като се махне акумулатора не се въвежда код. Аз паля и тръгвам, така пише и в книжката. Първите 3-4 км не качвам над 2-2,2к оборота, преди да загрее на 90С и над 3к не вдигам. Шума вероятно е от клапите на климатроника, при смяна на потока, при мен е едно цък-цък около 4-5 пъти. Аз имам същата поставка за телефон, никога не съм я използвал, но и никога не съм мислил да я махам :beer

gamble
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B6 2006 г. 2.0 TDI (BMP) няколко въпроса

Мнениеот gamble » Вто 18 дек 2012 23:22

Може и "цък-цък" да се каже за звука от климатроника колега :) Аз принципно не вдигам над 2к оборота преди да загрее до 90C. Значи съм в правилната посока 8) Ако изключим навика ми поне 5мин да работи на място двигателя. Благодаря :bowdown

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B6 2006 г. 2.0 TDI (BMP) няколко въпроса

Мнениеот Aimbotfan » Пет 21 дек 2012 1:52

И при мен има отчетливо прещракване на въпросните клапи на климатроника.
Не мисля, че има нещо плашещо в това.

Ако поставката идва фабрично сложена на колата, по-добре да не се маха.
Но пък и трябва подходящ телефон, за да работи коректно.
Ако е такава, трябва да минава през аудиосистемата на колата,
когато се говори по телефона.
Тук говоря малко наизуст, но нека някой колега ме поправи, ако греша.

Върни се в “Дизелови агрегати”