здравейте имам пасат 6 2.0 тди 140кс автомат и от 10 дена ми прави следния проблем.
Като го запаля сутрин се чува някакво дърдорене от скоростите за около 5 секунди и изчезва след малко си работи добре и после пак същото така докато загрее и после край. Загрее ли не се чува нищо повече, скоростите си работят перфектно и на студено и на топло. Не знам какво е това, може ли съвет, моля.

Пасат 6 2.0 тди шум от скоростната кутия автомат
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Re: шум от скоростната кутия Пасат 6 2.0 тди
по скоро може да е от демпферния /двумасов/ дрън дрън маховик тия рядко изкарват над 150000. знам за бракувани на 70-80000 и си е чист консуматив
Re: Пасат 6 2.0 тди шум от скоростната кутия автомат
колега, пробвай следното нещо:
дори и като е загряла и не дрънчи - включи на P (паркинг), отвори предния капак и спри всички духалки и музики в купето. Подавай газ до към 2000-2500 оборота и оставяй да падне до нормално. когато падат оборотите се ослушвай за същото дрънчене.
Според мен трябва да го възпроизведеш успешно.
И според мен 99% се късае за махових/съединител. По-скоро маховика ако го прави само на P.
При мен е така. Това дрънчене принципно го има почти само когато е много студено, но скоро успях да разбера как точно се възпроизвежда - както съм описал по-горе.
Другото е - отиваш на канал, сваляш кората и един подава газ, друг слуша - да чуеш точно от къде идва звука - но от там ще е най вероятно.
виж това, мисля че беше клипчето с подобен проблем - http://www.youtube.com/watch?v=7vUVy69xRT0
дори и като е загряла и не дрънчи - включи на P (паркинг), отвори предния капак и спри всички духалки и музики в купето. Подавай газ до към 2000-2500 оборота и оставяй да падне до нормално. когато падат оборотите се ослушвай за същото дрънчене.
Според мен трябва да го възпроизведеш успешно.
И според мен 99% се късае за махових/съединител. По-скоро маховика ако го прави само на P.
При мен е така. Това дрънчене принципно го има почти само когато е много студено, но скоро успях да разбера как точно се възпроизвежда - както съм описал по-горе.
Другото е - отиваш на канал, сваляш кората и един подава газ, друг слуша - да чуеш точно от къде идва звука - но от там ще е най вероятно.
виж това, мисля че беше клипчето с подобен проблем - http://www.youtube.com/watch?v=7vUVy69xRT0
след като изгледах клипчето със сигурност е сащтия звук само че при мен не е постоянен шумат.мерси за съвета
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
просто още е в на4алото ще изкара още 10-20000км
цена към 1200лв

Върни се в “Дизелови агрегати”