поло 1.9 с разход като на танк
- komareca
- Автомобил:
- Двигател:
поло 1.9 с разход като на танк
колеги да ми помогнете ако сте правили такива ондорми.значи вземах си поло 1.9д аеф но му сложих бош помпа и от там започна да харчи кат за две полота ако некои знае нешто да помага .центровки ок agr изклю4ен .помпата ми е сас старата стоика от лукаса и колелото не е раздвижно да ви улесня да не пишем излишаци благодаря предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: поло 1.9 с разход като на танк
Какво ще рече харчи като за 2, моето ако харчи като за 2 ще е 14-16 л/200км градско? С калпава нафта и скорост на 120 извън града спокойно си харчи 7-8 литра нафта за 120км., и после малките коли били икономични.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина, че малките коли са по-икономични се оказва заблуда, дори и в града, а иначе е нужна повече информация, защо се наложи смяната с помпа Бош, каква е помпата, от какъв мотор е, дюзите старите ли са, защото ако са Лукас с помпа Бош...
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
grishitu написа:Какво ще рече харчи като за 2, моето ако харчи като за 2 ще е 14-16 л/200км градско? С калпава нафта и скорост на 120 извън града спокойно си харчи 7-8 литра нафта за 120км., и после малките коли били икономични.
Абе и на тебе нещо не ти е у ред 7-8 при 120 на това купе, че то един пасат комби пд не годи толкова.. иди си прегледай колата.. относно автора пиши малко по-грамотно и кажи какъв разход ти дава, защото ако за тебе 7 градско е като на танк то за повечето тука е нормален градски разход даже за някой и нисък разход..
- martin_2003
- Автомобил: POLO
- Двигател: AGR
Здр. колега аз също сложих BOSCH помпа на моето поло 1.9Д и също имам чувството че ми се вдигна разхода но в границите на нормалното, в градски условия 7,5/8 като почти няма разлика от лукаса, извън градско 5/5.5 като лукаса ми даваше 4.5/5 на 100. Но сега вървенето на колата е несръвнимо все едно има турбина и на това отдавам завишения разход.Колегата от който я взех са му я слагали в сервиз и каза че разхода му е паднал в сравнение с лукаса. Може би си иска и центровка.Аз за сега карам така с лукасовите дюзи и съм доволен.
- danail_3
- Автомобил: Skoda Octavia estate LK
- Двигател: AGU с АГУ
Не знам как е на VW, но аз сменях, на един сутиен, лукаса с бош и шпилките на стойката трябваше да се преместят на следващите дупки.
- martin_2003
- Автомобил: POLO
- Двигател: AGR
danail_3 написа:Не знам как е на VW, но аз сменях, на един сутиен, лукаса с бош и шпилките на стойката трябваше да се преместят на следващите дупки.
На Полото BOSCH-а се слага на стойката на лукаса като само една дупка отдолу не пасва иначе към блока и трите дупки за болтовете пасват идеално.Много е важна центровката колегата не е писал ама ако не е наред ще пуши.При мен изпушва като я изфорсирам на място и като сменям скоростите при ускоряване,като на огледалото не се забелязва, мисля че е в границите на нормалното.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина не ми е наред и колата и главата. Помпата е на незнайно предварение(по "майсторска" преценка), но поне върви що годе добре, педи само бръмчеше и пушеше. Сега бръмчи и върви, особено като е студено около 0 градуса , трака на поразия като е студена иначе като загрее си е добре. Но и нафтата оказва влияние с гадната нафта неможе да направи 130-140км/ч, а сега прави точно максинмума си 158км/ч по километраж(по gps 150). A помпа бош ще карам на друга кола тая не си струва да я махам и да слагам .... разправий. Е интересно за аудиторията ще е и найстина да кажеш защо е сложена Бош помпа, кой и къде.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Към колегата задал темата : колко ти гори колата градско и колко на ден изминаваш?
- komareca
- Автомобил:
- Двигател:
отначало като сложих боша си беше нормално 6,5 7 в града на зверско мачкане , а сега 12 . Казаха ми че може да е от клапана които държи налягането защото от излишното не тече . Днес сложих друг и колата не се исфорсирва и гасне . Върнах стария и ефекта е нулев. Пали с малко газ веднага и огасва се едно има въздух . Пълня помпата с спринцовка и сама се изпразва и не държи налягането . Може ли да е от помпата вече .
Върни се в “Дизелови агрегати”