VW Polo 1.9 SDI проблем

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Bachotm
Автомобил:
Двигател:

VW Polo 1.9 SDI проблем

Мнениеот Bachotm » Чет 14 фев 2013 10:54

Здравейте!
Имам странен проблем от няколко месеца който не мога да реша. Става въпрос за VW Polo 1.9 SDI 1998г. комби. Проблема е в това че когато пътувам (обикновено го прави на ниска скорост при подаване на газ) първо ми светва лампата за ръчната скорост, след това колата все едно изгасва за няма и секунда и отново потегля (пали) при което ми светва лампата за подгряващите свещи. Забелязъл съм вечерно време, когато натисна спирачката отново да се включва лампата на ръчната и таблото все едно изгасва (часовника и километража избледняват понякога изчезват напълно цифрите, светлината на таблото намалява, вентилатора на парното намалява оборотите, касетофона гасне). Компютъра съм го тествал за грешки, но няма нищо (единствено единия от задните датчици на ABS-а отчита грешка понеже датчика не работи). Случвало се е 2-3 пъти когато дам на контакт да се чува реле което се опитва да вклучи (постоянно цъкане), и след като се оправи колата си пали. Въпросното реле мисля че е за свещите понеже като го сваля, контролната лампа на свещите не свети и колата не пали, а и при свалено реле проблема със светлините на таблото си остава. Описаният проблем не го прави винаги, а когато си поиска.
До този момент мисля да пробвам да сменя проблемното реле, да проверя главните бушони (тези които са след акумулатора, ако има такива) в какво състояние са и ако някой знае от какво друго може да е проблема МОЛЯ да сподели.

Надявам се да съм описал добре проблема и с общи усилия да го решим.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Re: Проблем с VW Polo 1.9 SDI

Мнениеот Presli82 » Чет 14 фев 2013 23:33

Вероятно лоша връзка по кабелите.Лошото е че може да е на много места.Започни примерно от акумулатора.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Polo 1.9 SDI проблем

Мнениеот grishitu » Пон 18 фев 2013 11:20

Това което си описал като намаляне на осветеноста на таблото и вентилатора(най-вероятно и фаровете ти) са на половин мощност се проявяваше и при мен като ми преплъзва ремъка на генератора(пистовия ремък). Виж дали е опънат и притегни болтчетата на генератора за кабелите който са. Моето поло е с АЕФ двигател но ги прави същите магарий понякога.

Върни се в “Дизелови агрегати”