Здравейте момчета,днеска пасатчето се разпищя и ми каза че е време да сменям маслото

И отидох естествено в сервиз който нямат ВАГ-ком но е доверен ,та всичко добре маслото сложих Castrol Magnatec Diesel with DPF 5w40 fully sintetic с маслен филтър Champion, казаха ми че маслото може да се кара около 12-15 хиляди километра... Дрън Дрън ... ОБАЧЕ... След смяната незнаят как да ми занулят километрите на борд-а да не показва 1000км до смяна и тн и тн и тн.. Знам че става с ВАГ-ком, но ми казаха че може и от таблото с комбинаций..
Въпроса ми е ,как аджеба става това...

?? Мъчих какво ли не ,задържах наляво надясно бутоните давах на контакт.. нищо ,та дайте ми една комбинация ,че нищо не успях да направя,а кабел под ръка нямам, а неми се ходи в Фолксваген за да ми го занулят и да ми вземат 60 кинта...

Някакви отзиви за това масло? Препоръчаха ми го като най добрата алтернатива на досегашното ми BMW 5w40 Long Life. Според мен колата работи много по добре сега отколкото с предишното.
А ето какво открих като информация за него-
Напълно синтетично моторно масло, подходящо за съвременните дизелови автомобилни двигатели, включително турбо двигатели, такива с директно впръскване, common rail двигатели, включително и такива оборудвани с филтър за твърди частици, частици. Спецификации: ACEA:C3 API SM/CF BMW Longlife 04 Meets Fiat 9.55535-S2 Meets Ford WSS-M2C-917A MB-Approval 229.31 VW 502.00 / 505.00/ 505.01