1.9 тди AHU 90 к.с. прословутото надуване на охлад. система
Re: 1.9 тди AHU 90 к.с. прословутото надуване на охлад. сист
Ще потърся,къде мога да го направя тоя последен опит,преди да съм цепнал двигателя.Но,така като гледам всички симптоми май ще се сваля главата.Има ли някакъв по лесен начин за тоя тест за газове,освен в някой сервиз и взимат ли мн пари за тая тънка услуга.
- Vlado1111
- Автомобил:
- Двигател:
Теста е съвсем прост и не отнема много време. Правил съм го в сервиз ХЕЕД-91 в кв. Надежда преди 3 год.Струваше някъде към 25 лева.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, сетих се за още нещо - антифриза смени цвета си, от син стана много тъмно зелен. Най-вероятно от газовете, които минават през него.
- pepi_iliev
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
- Двигател: AGR
juve написа:offtopik:не като на колегите от форума на сеат :)
еми те и сеатаджиите четат тука де, защо разделяш нещата...![]()
ON: Не видях ...дали си правил оня номер с реактива, дето анализира антифриза за съдържание на изгорели газове дали си го правил... като последен пирон в ковчега на проблема...
Ми те и сеатаджиите му казаха, че е голям шанса да е гарнитура, ама...недоверчиви хора, какво да ги правиш.

Ха ха,нови вицове чувам,само аз си знам,защо съм недоверчив.За колегата от предния пост:антифриза ми не си е сменял цвета,до сега,губя го единствено,когато я карам със скорост по голяма от 130-140.Иначе не ми го бара,не прегрява,маркучите са твърди,но нищо друго не се случва,когато не я настъпвам.А за недоверчивите,като мен,не питай старило,а питай патило.За това писах и тук,защото във другия форум,като пусна нещо и чакам с дни някои да отговори нещо,а тук колегите ми отговориха веднага.След,като направя и теста за газове,тогава ще се съглася,че проблема ми е с гарнитура или глава.И все пак благодаря на колегите,които се отзоваха и дадоха мненията си веднага.Лека и безаварийна на всички :)
Здравейте колеги,
И аз да се включа, че от отдавна не съм го правил. Това което описа "imonekov" е проблема който аз имах ....
Слад сичките глупости който сътворихме(казанче, капачка, проверки и т.н.) се оправиха нещата след смяна на гарнитура на глава. При мен симптома даже имаше и друго измерение - когато дълго време се спусках на някоя предавка без да подавам газ, даже засмукваше от антифриза и обратното когато давах повечко газ надуваше системата и изхвърляше от казанчето.
С две думи - прави главата, не се занимавай с другите щуротии. Не е чак пък толкова скъп този ремонт.
Успех все пак :)
И аз да се включа, че от отдавна не съм го правил. Това което описа "imonekov" е проблема който аз имах ....
Слад сичките глупости който сътворихме(казанче, капачка, проверки и т.н.) се оправиха нещата след смяна на гарнитура на глава. При мен симптома даже имаше и друго измерение - когато дълго време се спусках на някоя предавка без да подавам газ, даже засмукваше от антифриза и обратното когато давах повечко газ надуваше системата и изхвърляше от казанчето.
С две думи - прави главата, не се занимавай с другите щуротии. Не е чак пък толкова скъп този ремонт.
Успех все пак :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите имам голф3 1.9тди 95г. загряваше ми смених му термустата и пак не го отваря.вазможно ли е да е от водната помпа.ако някои може да ми помогне.моля 

Върни се в “Дизелови агрегати”