АФН разход на масло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
jokopavlov
Автомобил:
Двигател:

АФН разход на масло

Мнениеот jokopavlov » Пет 29 мар 2013 12:46

Здравеите колеги ако може да попитам колата е Пасат АФН.Карам колата вече 70 000км и винаги разхода на масло е 2 литра на 10 000 км доливам по 200грама на 1000км без значение дали карам градско или извън града.Разлика при горенето на масло 5w40 и 10w40 е минимално.Има си омасляване по турбо пътищата и по мъркуча на картерните изпарения което си мисля че е нормално.Колата си върви много добре при настъпване не пуши никога не е забивала чистене на геометрии и т.н.включван е и VAG-COM турбото работи както трябва.Мисалта ми е ако е турбото проблема за разхода на масло за толко изминати км 70 000 нямаше ли да започне да гори повече масло или тотално да се скапе.Ако е от мотора нямали и тои с течение на времето да почне да гори повече.Може ли от тази кутиика от горе клапан ли е за картерните газове от нея да изчезва маслото.Прегледах доста теми но оплакванията на колегите са за разход от 1 литър на 1000км затова пускам нова тема ако пък не съм видял се извинявам.Ако може да ме насочите кои са евентуалните проблеми при такъв разход на масло предварително благодаря

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Re: АФН разход на масло

Мнениеот Apokaliptiko » Пет 29 мар 2013 15:16

Малко е фрапиращ този разход на масло? За пример мога да дам своята кола, идентична е с твоята на 10 000 км. 500 до 800 гр. масло. Но интересно е нека, колеги които са по запознати да дадат мнение.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Съб 30 мар 2013 10:38

колега,аз също съм с АФН и на 10000км доливам около 600-700мл.
Като за начало може да свалиш входящия маркуч на турбото и с два пръста да разклатиш оста -за радиален и аксиален луфт.
Правилно си се насочил към клапана.Предназначението му е в него да кондензират по-голямана част от маслените пари и да се стичат обратно в главата на дв.Моя съм го свалял и съм го мил с обезмаслител.Вътре има мембрана с пружинка и някъде бях чел,че пружината омеква и запецва.
Най-добре си купи НОВ ОРИГИНАЛЕН клапан и мисля ще се изплати на втория или третия литър масло,което доливаш.

Потребителски аватар
sp3n5
Автомобил: Golf MK5
Двигател: BXE 2008
Контакти:

Мнениеот sp3n5 » Съб 30 мар 2013 11:39

Колегата да не се плаши , оригинален е 60-80 лв , но има хубав заместител за 25.Смених го преди месец.

jokopavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jokopavlov » Съб 30 мар 2013 14:42

Благодаря за отговорите колеги другата седмица ще взема един клапан

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Съб 30 мар 2013 20:28

А.......имате в предвид че в този пластмасовия клапан дето е отгоре на капака на главата има мембрана с пружинка вътре..много пъти съм го свалял и мил даже но си е празен.....да не е изкорубен нещо моя....да взема да си купя нов ако е важен...

Иначе колега моя АФН достигаше разход на масло до 1 л на 1000 км по магистралите по европа например.....иначе 500-600 гр на 1000 км.... И много се чудех турбо ли да правя или сегменти....и накрая смених и сегментите и сложих друго турбо ,но за съжаление по едно и също време,и не мога да кажа категорично от къде е бил разхода... Сега почти не гори маслото....може би до 500 гр на 10 000 км.

Но според мен сегментите са най вероятни...щото после слагах старото турбо и карах с него известно време и не забелязах някакъв разход на масло...

Но определено първо погледни всичко друго...този клапан щом казвате..турбото,пък дори и едни гумички на клапаните смени...

Върни се в “Дизелови агрегати”