Пасат Б4 1.9 тди забива муцуна....

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Ted87
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: AFN

Пасат Б4 1.9 тди забива муцуна....

Мнениеот Ted87 » Вто 02 апр 2013 19:26

Здравейте колеги!! Проблема е следния. Преди няколко дни карам по магистралата и пробвам да видя старото корито колко му е силата до 140 си дърпа без никакви ядове, но след това се получи едно забиване все едно и спря нафтата. След около 2-3 сек се опомни и пак започна да набира и след малко пак. При по - ниска скорост няма такива проблеми дори и на 4500 оборота. Наскоро ми смениха електронния блок на помпата ако има някакво значение (рециклиран в бош). Вързахме я на ВАГ при човека дето ми смени блока никакви грешки. Единствено ми направи впечатление че маркучите на дюзите са целите в нафта възможно ли е от там да е засмукала въздух и от там да е това забиване? Двигателя е 90 коня 1Z

Потребителски аватар
andon_
Автомобил: VW Vento 1H2
Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel

Re: Пасат Б4 1.9 тди забива муцуна....

Мнениеот andon_ » Вто 02 апр 2013 22:09

Възможно е! На по-ниски предавки стигаш моментно 4500 об/мин, но на 5-та ако не се лъжа за 140 км/ч ти трябват около 4000 об/мин за по-продължително време и тогава не ти стига нафтата. Може да ти е затлачен горивния филтър, може да дърпа въздух от някъде. Провери си маркучите за гориво, смени тея между дюзите дето са за обратната нафта, нищо не си казал за горивния филтър. Щом не ти трупа грешки - провери горивопроводите и ще намериш проблема.

Върни се в “Дизелови агрегати”