Polo 1.9 SDI смяна на маховик
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Polo 1.9 SDI смяна на маховик
Привет колеги! Вчера разбрах, че маховика ми е за смяна, пали трудно и се чува кофти шум от маховика като върти стартера. Проверих цените като нов и варира около 650лв. Въпросът ми е да се занимавам ли да го сменям, защото трудът е само 100лв., или да продавам колата така както си е? За какви цени мога да намеря маховик на старо и от какъв двигател пасват маховици, ако не намеря същият?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на маховик Polo 1.9 SDI
Писал си че Поло-то ти е SDI, а в профиал ти пише AEF, което ще рече че маховика ти е демпферен. Сменяй с твърд едномасов маховик има писано във форума, най-малкото колегата steven_j е написал подробно, потърси или му пиши на него.
- Bahama man
Тези твърди едномасови маховици скъпи ли са? Има ли смисъл да се сменя, или направо да я продавам така както е?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Имай предвид че след смяната с твърд маховик (едномасов) сменяш и скоростна кутия ... Не е случайно това че маховика е демпферен.
Иначе не е скъп и операцията ще е успешна и ще работи колата ... колко един бог знае ...
Иначе не е скъп и операцията ще е успешна и ще работи колата ... колко един бог знае ...
- Bahama man
Смяна и на скоростна кутия заедно с маховика? Е аз по-добре да я хвърля тая кола. Ремонта ще излезе майка си и баща си...
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
offtopik:
И като я хвърлиш на какво ще се качиш? И по скоро- накаква ще попаднеш?
Е аз по-добре да я хвърля тая кола.
И като я хвърлиш на какво ще се качиш? И по скоро- накаква ще попаднеш?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 1.9 SDI смяна на маховик
Смени си маховика с едномасов,провери си скоростите за теч,ако трябва смени симеринга на избирача 2.00лв, маслото задължително в кутията да провериш и ще караш мноооого дълго,демпферния маховик е колкото колата ти, не се занимавай с глупости,в тази бедна държава е лукс да се правят такива ремонти.
Ако е SDI както си писал трябва да е с твърд маховик,но и там съединител с притескател пак излиза към 500 лв.проверявал съм,ако е АЕФ значи е демпферен.
Ако е SDI както си писал трябва да е с твърд маховик,но и там съединител с притескател пак излиза към 500 лв.проверявал съм,ако е АЕФ значи е демпферен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 1.9 SDI смяна на маховик
Това е, само че не е задължително да "фърли" и скоростната кутия. Има не един човек дето така си карат колите.
Върни се в “Дизелови агрегати”