Golf 4 AHF 110 + чип - не пуши?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 AHF 110 + чип - не пуши?

Мнениеот nasko1978 » Съб 20 апр 2013 8:06

Руфката,предполагам ,че мен ме цитираш.Та реших да ти отговоря,че не съм "известен спец" изобщо ,а съм се учил от много хора от форума,като Никс76,Иво-Ифидик,Андонов,Брезел,Добромирски и т.н.
За диагностика взимам 30лв,като преглеждам много основни възли.Много често не взимам пари,за дреболии.Много хора могат да го потвърдят.
Аз все още се обучавам,бавно и славно.

Айде потърси лоши мнения за Майстор Ифидик, :mhihi е няма да намериш!!! :th_up

lambo_sl
Автомобил: Audi A3
Двигател: AHF 2000

Мнениеот lambo_sl » Съб 20 апр 2013 9:05

Като се чипосва даден автомобил се модват така наречените карти. Има една карта която е за димност. Когато тя е намалена колата няма да пущи, но няма да върви и много. От там идва целия проблем просто кажи на този който ти е правил колата да ти мръдне малко стойностите на тази карта.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 20 апр 2013 9:27

Айдеее, още един се изказа :Mr Green Fun
Една карта викаш и колата отлита а ? :th_up :Mr Green Fun
Аз пък си мисля, че във въпросното ЕЦУ има поне 4 карти, които задават/ограничават горивото :wink
И да се бутне , ама къде и с колко ? :rolleyes Или ей така... бутай, важното е да върви ! Е ще налива нафта с кофата, ще погорва скромните 8/100 , ще пренадува турбината във високите, ще греят буталата и маслото , но пък ще върви :th_up
:screwy
Побутни я още малко и спокойно можеш да изхвърлиш дебитомера, и без това ЕЦУ-то няма да го ебава, че съществува :bowdown

Не става така момчета. Закачаш колата на VAG-Coma караш и киризиш какво става. В 8 канал, можеш да видиш дали горивото ти е ограничено от Smoke лимит картата или не е ! АКо не е , за какво да я пипаш ?
Като увеличавате горивото , много внимавайте какво се случва с налягането на турбината във високите обороти при пълна газ (имаше една много дълга тема във форума за този дЕфект) :c020

В крайна сметка имате, количество гориво, количество въздух(налягане на турбината) и момент на връскване (аванс). Само, че тези три неща трябва да се управляват в синхрон, в зависимост от параметрите на датчиците, а не .... както дойде .

Потребителски аватар
Rosko_4x4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosko_4x4 » Пон 22 апр 2013 22:04

liolioto написа:Ами колега може всички да се обидите,ама сами сте си виновни. Колко майстори има във Варна,които да са добри,има и поне един в раздела Сервизни майстори,а вие ходите при който ви падне. Не злобея като повечето във форума,пожелавам ви да си оправите всички колите,но четете повечко преди да идете при когото и да е.

не колега няма за какво да се обиждаме но по това което знам от тоя дето взех колата от него точно от доста известен човек е правена тая кола
,колата още не иска да върви както трябва ,
как си обясняваме два дебитомера дават на една кола едни стоиности и колата си върви а на другата дават стоиности на половина и след 2000 оборота се нормализират нещата

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 22 апр 2013 22:19

как си обясняваме два дебитомера дават на една кола едни стоиности и колата си върви а на другата дават стоиности на половина и след 2000 оборота се нормализират нещата

ами като се позова на моя зор с дебитомера и кофти показателите му, излиза че все пак трябва да имаш ограничение на горивото по някаква причина в ниските ( при мене беше във всички, защото преетаковани разпръсквачи не зачитат обороти ...) И при мен дебитомерите даваха кофти стойности, само при моята обаче, а на другата кола "излитаха".. :mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”