Въпрос относно спортна генерация на дизелов двигател.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
turbodiz
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно спортна генерация на дизелов двигател.

Мнениеот turbodiz » Вто 11 сеп 2012 21:17

Добър вечер колеги.. пред страшна дилема сам и ще съм ви много благодарен, ако изкажете по едно сериозно мнение и съвет как да постъпя. :| Значи проблема е следния.. Карам Vw Golf 4 1.9 TDI 150h.p. ARL-ка от град Сливен съм и съм решил да и сложа спортна генерация, но не съм много наясно как стоят нещата. Ходих в сервиз за аспуси тук в Сливен.. позаинтересувах се за цената, колко ще струва цялата работа д/г и ми казаха към 350 лева, нито марка ми казаха, нито видове аспуси и т.н. Разбрах, че и катализатора трябвало да се сваля, четох доста за тия катализатори.. моя е стар не е сменян от както е произведена колата(тя е на близо 200000 км).. от сервиза ми казаха , че могат да я изкупят за 150 лева и да ми спаднат от цената на генерацията.. Чудя се дали изобщо ми трябва този катализатор и дали не струва повече, но и не знам къде да проверя.. Доколкото разбрах хората ги махат и на тяхно място слагат резонаторно гърне ..повече върви, вдига се шума, дори някаде бяха написали, че падал разхода на гориво. И ако може да ми препоръчате сервиз в който да ми я направят самата генерация 8)

matres
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно спортна генерация на дизелов двигател.

Мнениеот matres » Сря 12 сеп 2012 4:27

за генерацията не мога да ти помогна но за катализатора махаи без да се притесняваш и цената варира от това колко богати елементи са останали в катализатора
Попринцип на баничарките от по новите 2003-2005 катализатора да го продадеш струва около 400 лева за твоя според мен поне 200 може да му вземеш
и колега от сега ти казвам Дизела каквато и генерация да му сложиш никога няма да издава звук като на бензинка ;) така че не се занимаваи за тези пари сложи 1 чип при колегата Brezel Ем колата ще стане с 20-30 кончета отгоре ем по малко ще харчи ;)

Потребителски аватар
DenyeGTi
Автомобил: Audi S3 8L
Двигател: 1.8Turbo.

Мнениеот DenyeGTi » Съб 04 май 2013 22:43

Някой да изкаже компетентно мнение по въпроса за генерация, ако може. :smile

Потребителски аватар
zdraveli
Автомобил: 1.9 tdi 105 hp
Двигател: BKC -2004
Контакти:

Мнениеот zdraveli » Нед 05 май 2013 17:13

от ЯМБОЛ съм,мога да ти помогна ето прочети какво съм направил по колата

http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=6881

Върни се в “Дизелови агрегати”