пасат б4 1,9ТД 75кс генерация
-
- Автомобил: VW Passat B4
- Двигател:
пасат б4 1,9ТД 75кс генерация
Здравейте колеги искам да попитам ще ми падне ли разхода на гориво на пасат б4 1,9ТД 75кс ако сложа на мястото на средното гърне права тръба и да оставя само последното гърне а и освен това нямам катализатор, и ще се промени ли вървенето до някаква степен :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: генерация на пасат б4
Ще се усили бръмченето.и на 2000 оборота става малко кофти в купето.
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Попринцип изпускателната система на колата и окачването и по купето са изчислени за определен тип резонации, всяка промяна ще доведе до неприятни вибрации в купето при определени обороти. Едва ли ще има кой знае каква икономия, но пък неприятни вибрации е много възможно да се появят.
-
- Двигател:
Ами колега тя и без това си е с вибрации така че..
а може ли да дадете някаква идея какво да направя че да се отпуши малко, тия спортни филтри от 20лв ги има дали вършат някаква работа :)

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За да се отпуши може да се направят доста неща. Има писано в раздела за силовия на колегите с предкамерните дизели. Въпросът е дали си струва инвестицията. Общо взето ако ти е ежедневка и нямаш друга за ползване не задълбавай много, че може и пеш да се наложи да ходиш 

Последна промяна от stefan4o на Сря 29 май 2013 7:16, променено общо 1 път.
-
- Двигател:
Тя ако беше ТДИ до сега да съм направил чудеса с нея ама тая кошница нищо не може да се направи и като няма пари за нова..
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
mistriq7a написа:Тя ако беше ТДИ до сега да съм направил чудеса с нея ама тая кошница нищо не може да се направи и като няма пари за нова..
Тогава не съжалявай! Тези , " новите" умеят да те вкарват в значителни финансови разходи и то "ей - така" за забавление... за да стане нещо си трябват кинти - ако нямаш , старата кошничка що годе ще кашля, ама ще те вози , а "новите" ... ще ходиш пеш...

сорри за оффтопика... но само за протокола: за стария ми пасат AAZ 75 коня за 6 години съм дал 3 пъти по малко средства за подръжка, отколкото за година и половина откакто го смених

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: пасат б4 1,9ТД 75кс генерация
Махни крайното гърне но средното не го пипай.На мястото на крайното опъни права тръба ама да не е по малка от оригиналния размер . Примерно опъни на 55 Ф вместо крайно. Ако махнеш средното и оставиш крайното ще започне колата да ръмжи.Говоря ти от личен опит защото карах Венто ААЗ мотор и то около 120 коня на мотора и съм пробвал много вариянти с изпускателната система за да се вмъкна в спортен режим и едновременно във всекидневна кола.
-
- Двигател:
Re: пасат б4 1,9ТД 75кс генерация
Днес мисля да махам средното гърне и да оставя последното,защото бях махнал последното и беше адски смотан звукът и се ядосах и пак го сложих :D и мисля да купя един спортен филтър и това да е, че има разлика във вървенето има малко, чувствам я че е по и е леко на колата а и съм затворил ЕГР клапана да не ми връща недоизгорелите газове :)
Върни се в “Дизелови агрегати”