Passat 2.5 v6 tdi- проблем след сервизно обслужване
Passat 2.5 v6 tdi- проблем след сервизно обслужване
Привет на всички, отскоро съм с такава кола и след обслужване в сервиз - смяна на дренажен ремък, водна помпа, масло и всичко останало необходимо за този двигател се получава някакъв странен проблем. Колата се държи понякога много странно, не може да вдигне повече от 60 км/ч , съответно повече от 3000 оборота. Това продължава до 5 минути и след това изчезва проблема.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега преполагам че за АНГРЕНАЖЕН ремък става въпрос.
Кажи и какъв тип ти е скоростната кутия-ръчна или автоматична че и това има значение.
Че и на твоя автомобил при смяната се разглобява целия преден двигателен отсек заедно с брони, радиатори,греди............
Напиши малко по подробно какво точно си сменял .
Кажи и какъв тип ти е скоростната кутия-ръчна или автоматична че и това има значение.
Че и на твоя автомобил при смяната се разглобява целия преден двигателен отсек заедно с брони, радиатори,греди............
Напиши малко по подробно какво точно си сменял .
да АНГРЕНАЖЕН, автоматична скоростна кутия, 99 г. производство. Смениха ми всички видове обтяжни ролки /ако не се лъжа 6-7 бр./ канален ремък - 2 бр, ремък дъз. помпа ангр. ремък, въздушен и маслен филтър, водна помпа и маслото. Преди да ги сменя не съм имал такъв проблем, а съм минал около 8000 км. откакто съм я купил.
Аз съм новобранец и не съм наясно с много от нещата, но определено в сервиза в който бях единствено сложиха някаква букса за да изчистят грешка на борд компютъра, за смяна на маслото. Иначе когато се получи този проблем имам чувството че автомобила не може да превключи на по-висока предавка, като не помага и типтроника. Дайте съвет къде в Пловдив да си закарам колата да видят центровката или да я погледнат.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Точно затова питах какъв тип ти е скоростната кутия.
Просто предполагах че говориш за автоматик.
Поискай да ти кажат какъв тип е маслото--МНОГО е важно за автоматика,защото освен че на обороти компа използва данни и за налягането на маслото в скоростната кутия.Също така да ти проверят ВСИЧКИ датчици на скоростната кутия,нивото на маслото вече го каза май по-горе.
Имах случай с BMW 530d типтроник заради грешно закачен и един въобще незакачен датчик риташе при всяко потегляне и привключване на скоростите.и от всичките коне бяха останали към 100 само,така се държеше.
P.S. сега видях че си от Пловдив,дано сервиза не е ''Пенев'' до BOSCH-а,че цяла тема съм написал за тея ''майсторяги''.
Просто предполагах че говориш за автоматик.
Поискай да ти кажат какъв тип е маслото--МНОГО е важно за автоматика,защото освен че на обороти компа използва данни и за налягането на маслото в скоростната кутия.Също така да ти проверят ВСИЧКИ датчици на скоростната кутия,нивото на маслото вече го каза май по-горе.
Имах случай с BMW 530d типтроник заради грешно закачен и един въобще незакачен датчик риташе при всяко потегляне и привключване на скоростите.и от всичките коне бяха останали към 100 само,така се държеше.
P.S. сега видях че си от Пловдив,дано сервиза не е ''Пенев'' до BOSCH-а,че цяла тема съм написал за тея ''майсторяги''.
Re: Passat 2.5 v6 tdi- проблем след сервизно обслужване
Здравейте аз съм с абсолютно същата кола и същия проблем само че като влезе в авариен режим си вдига километри, не съм минавал скоро обслужване но колата е обслужена. Дава грешки в термостата датчика за външната температура някакав датчик в автоматичната скоростна кутия но ми казаха че този датчик се е намирал вътре в самата скоростна кутия и било мн труд и съответно мн пари. Въпросът ми е дали наистина от датчика може да ми прави тия номера и съответно дали да го сменям или да долея масло и аз като колегата да видим кво ще стане. Аз съм в холандия и затова не мога да ви дам мн друга информация от диагностиката. Също така пише и за някакав слаб сигнал но нз къде е като го изчистят изписва акопсе появи този проблем отново проверете акумулатора. Но акумулатора е нов и генератора също е обслужен. Съмняваме също да не е някаква маса по колата. Моля помагайти защото съм се отчаял. Извинявам се за неграмотния правопис.
Върни се в “Дизелови агрегати”