Сменях гарнитура на главата и след като сглобих всичко и запалих колата двигателя работи доста неприятно и шумно.
Боботи и цъка ако може така да се каже.
Всичко съм правил много внимателно ,шлаифана е главата почистен блог ,напасвани клапани .Белезите на маховика помпата и вала пасват точно,превъртян двигател 2 пъти на ръка....и въпреки всичко работи много неприятно.
Иначе си има мощност ,върви нормално и пали от раз.....
Няколко човека вече ми казват че не съм бил изпразнил повдигачите и се били вдървили....което за първи път чувам....
Бихте ли споделили ако е така как да ги празня правилно....трябвало да се стиснат да изтече маслото от тях....но еднократно ли или няколко пъти...да ги мия ли с бензин например....или какво се прави
Благодаря предварително

Пасат В5 1.9 AFN Празнене на повдигачи ?
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
Пасат В5 1.9 AFN Празнене на повдигачи ?
Последна промяна от IvanMan на Нед 04 авг 2013 7:43, променено общо 1 път.
Причина: Редактирах заглавието!
Причина: Редактирах заглавието!
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Re: Празнене на повдигачи ?
Колега, като за начало кажи каква е колата и с кой мотор е.
Кажи как точно центрова ГНП-то.
Аз мисля че от помпата ти е проблема.
Направи клип на работата на двигателя и го качи да го видим.
Кажи как точно центрова ГНП-то.
Аз мисля че от помпата ти е проблема.
Направи клип на работата на двигателя и го качи да го видим.
- viktoris
- Двигател:
Re: Празнене на повдигачи ?
Пасат Б5 AFN
Клин през дупката на зъбното колело на помпата в корпуса отзад
Чертата на разпределителния вал на равно с главата ....слагам една шина която влиза плътно
И нуличката на маховика тъкмо се показва в дясната част на дупката на корпуса на скоростната кутия
Сменял съм ангренажен ремък на такъв пасат около 5,6 пъти и не е имало проблем....
А и преди да разглобя главата погледнах белезите и си бяха точно така....
Клин през дупката на зъбното колело на помпата в корпуса отзад
Чертата на разпределителния вал на равно с главата ....слагам една шина която влиза плътно
И нуличката на маховика тъкмо се показва в дясната част на дупката на корпуса на скоростната кутия
Сменял съм ангренажен ремък на такъв пасат около 5,6 пъти и не е имало проблем....
А и преди да разглобя главата погледнах белезите и си бяха точно така....
- viktoris
- Двигател:
Re: Пасат В5 1.9 AFN Празнене на повдигачи ?
Благодаря за заглавието
Значи снощи четах по форумите как се разглобяват и почистват повдигачите ,дори имах едни стари та разглобих няколко да оттренирам но днес когато запалих колата тя си работеше перфектно....
Явно са се отпуснали и размърдали като е загряла колта и сега си работят перфектно....няма да боботи няма да цъка...
Иначе се разглобяват като обърнеш повдигача на обратно с буталцето (пула)надолу и чукаш със самия повдигач по някоя дъсчица например да не се наранява....но си трябва доста смело удряне да изпадне....
Като се извади пула вече е лесно....и той се разглобява на 2 части с една пружинка вътре....измива се всичко с бензин нафта, каквото и да е ....и сега не знам точно при сглобяването....трявба ли да се пълни поне малко с масло...или просто да се намажат при сглобяването всички части....
Също така във вътрешната част на пула има една малка съчма....там добре трябва да се измие докато се размърда и при сглобяването да се натисне с нещо да се обезвъздуши...
Горе долу това беше дето четах и пробах снощи.....
Така и така пуснах темата поне да опиша как става ,че снощи и на идея си нямах че се чистят тези повдигачи..ако има и други като мен....
Значи снощи четах по форумите как се разглобяват и почистват повдигачите ,дори имах едни стари та разглобих няколко да оттренирам но днес когато запалих колата тя си работеше перфектно....

Явно са се отпуснали и размърдали като е загряла колта и сега си работят перфектно....няма да боботи няма да цъка...
Иначе се разглобяват като обърнеш повдигача на обратно с буталцето (пула)надолу и чукаш със самия повдигач по някоя дъсчица например да не се наранява....но си трябва доста смело удряне да изпадне....
Като се извади пула вече е лесно....и той се разглобява на 2 части с една пружинка вътре....измива се всичко с бензин нафта, каквото и да е ....и сега не знам точно при сглобяването....трявба ли да се пълни поне малко с масло...или просто да се намажат при сглобяването всички части....
Също така във вътрешната част на пула има една малка съчма....там добре трябва да се измие докато се размърда и при сглобяването да се натисне с нещо да се обезвъздуши...
Горе долу това беше дето четах и пробах снощи.....
Така и така пуснах темата поне да опиша как става ,че снощи и на идея си нямах че се чистят тези повдигачи..ако има и други като мен....
Re: Пасат В5 1.9 AFN Празнене на повдигачи ?
И при мен се чува силно тракане все едно е шевна машина.Отидох на майстор и ми каза,че повдигачите са ми за смяна.
Върни се в “Дизелови агрегати”