Здравейте колеги!
Съвместим ли е клапана Н75 за управлението на турбото на пасат 2.5тди с този на Пасат 1.9 тди 110АФН. Като номера се различават, другата разлика е местоположението на отвора за маркучето, за разтоварване на актуатора (дето отива към въздушния филтър), завъртян е на 180градуса, т.е. намира се от към страната на другите 2 вакуум маркучи, а иначе буксата видимо е същата.

клапан Н75 съвместимост на 2,5 TDI и 1,9 TDI AFN
- ka4o_pi4a
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ASV 2002
Re: съвместимост на клапан Н75
Щом актуатора е различен и с по-силна пружина то би следвало, че и н75 е по-различен. Има и вариянт да е същия, но пък да се управлява по различен начин... Без проба едва ли некой може да потвърди че са взаимозаменяеми :)
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
Re: съвместимост на клапан Н75
Именно за това питам колега @ka4o_pi4a, някой дали е правил проби и тестове
- vw-gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: клапан Н75 съвместимост на 2,5 TDI и 1,9 TDI AFN
аз лично съм пробвал N75 от 1.9TDI - AFN на 2.5TDI - AFB и не става колата няма тяга, различават се явно от принципа на работа.
- PabloEscobar
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57D30O2
svere написа:Здравейте колеги!
Съвместим ли е клапана Н75 за управлението на турбото на пасат 2.5тди с този на Пасат 1.9 тди 110АФН. Като номера се различават, другата разлика е местоположението на отвора за маркучето, за разтоварване на актуатора (дето отива към въздушния филтър), завъртян е на 180градуса, т.е. намира се от към страната на другите 2 вакуум маркучи, а иначе буксата видимо е същата.
Опитай с такъв от Голф 4. Буксите са различни, ще трябва да си смениш просто буксата с такава от 4ка. Поне при голф 3 е така, предполагам при пасата работата е същата. Реално разположението на мотора е различно нищо друго.
- svere
- Автомобил: Passat B5 110++
- Двигател: AFN
- Контакти:
мерси @PabloEscobar
просто в момента имам по ръка такъв от 2.5тди. Трябва ми за проба само за да знам дали Н75 да купувам или актуатор.
ПС:Проблема ми е че бавно разтоварва турбината
просто в момента имам по ръка такъв от 2.5тди. Трябва ми за проба само за да знам дали Н75 да купувам или актуатор.
ПС:Проблема ми е че бавно разтоварва турбината
здравейте колеги,
вчера ми се скапа н75 на ауди а4 1,9тди АФН и се наложи да му сложа клапан от 2,5тди.искам да кажа ,че буксите са напълно еднакви,а номерата на клапаните се различаваха само по часта от номера след точката.и като заключение колата даже като че ли е по-пъргава!!!
вчера ми се скапа н75 на ауди а4 1,9тди АФН и се наложи да му сложа клапан от 2,5тди.искам да кажа ,че буксите са напълно еднакви,а номерата на клапаните се различаваха само по часта от номера след точката.и като заключение колата даже като че ли е по-пъргава!!!
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
клaпaните сa нaпълно зaменяеми.рaзликaтa е сaмо в изводa нa мaркучите.
Върни се в “Дизелови агрегати”