голф 3 1.9тд пали и гасне

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
VesoMotorsport
Автомобил:
Двигател:

голф 3 1.9тд пали и гасне

Мнениеот VesoMotorsport » Вто 03 сеп 2013 14:25

Здравейте колеги от скоро карам голф 3 1.9тд , мисля че се води ААЗ покарах го близо 4000км без проблеми и си бях доволен от колата , но едно от нещата които ме дразнеше беше 'греенето' . Затова реших да и сложа спортен конусен филтър изолиран за да дърпа свеж въздух ,целта беше да падне с малко температурата . След това се получи крайно неприятен за мен проблем , при първи старт рано сутрин си пали след което е карам няколко километра и е гася , паля чак слетобяд проблема е следният паля е и автоматично се гаси и от там няма палене докато падне акумулатора , реално го прави във топло време подавам и ток със бус и след доста въртене пали тресе опитва се да работи на 2-3 цилиндъра и пуши бяло , но се гаси докато заработи на 3 цилиндъра и след 10 сек. идва и 4-тия заложих на слаб акумулатор смених го със по голям , оправи се малко проблема вече не пада , но пак има голямо въртене на стартер и пак е има лошата работа на мотора след като заработят и 4-те цилиндъра си работи що годе равномерно . След това 50 пъти да е загася като завъртя ключа веднага запалва и така до другия ден същите номера . До тук нека изброя какво съм проверил и сменил смених си пистовия ремък че старият беше в ужасно състояние и беше хлабав свещите ми работят нафта има също така е със по силен акумулатор дайте ми насоки какво да правя , че вече започва да ме изнервя тази кола знам че има много писано по темата . ( даже и във момента чета ) но не мога да намеря отговор на проблема си , благодаря на всеки отзовал се Поздрави !

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Много неприятен проблем !!!

Мнениеот samo_pechka » Вто 03 сеп 2013 14:39

Има доста теми във форума ни за AAZ мотор. При теб на 99% съм сигурен , че имаш проблем с изпразване на ГНП-то откъм нафта . Като не работи по-дълго време , ГНП-ето остава без нафта и докато засмуче гориво наново ...ще върти много :exclaim отнякъде смуче въздух и то яко ( сещам се за поне три места- рейка на газта, има О-пръстен там, термоклапанче на гор.фиктър, скапани горивопроводи и/или маркучета по излишното гориво), отделно може би и самото ти ГНП да е за смяна на гарнитури и О-пръстени.
И си огледай дали бие демферната шайба, че това си е редовен проблем по каляските ни AAZ оттам се разбива ангрен. колело на кол. вал и почва да губи центровка отначало ,докато се съсипе шпонката или скъса болта , тогаз маторя на боклука ще го носиш :exclaim

VesoMotorsport
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 1.9тд пали и гасне

Мнениеот VesoMotorsport » Сря 04 сеп 2013 14:45

Има развитие по темата , благодарение на колегата намерих решение на проблема , единият от маркучите на турбото беше сцепен точно на мястото на скобата от страна на турбината . Свалих всичко , почистих го скъсих го , леко го преправих и сега стана според мен много добре . Днес със дръпнат 'авансатор' и натисната газ запали без много въртене , но загасна и после запали отново на 3 цилиндъра този път за около 3-4 секунди дойде и 4-тия , продължавам да се ровя в темите на клуба доста интересни неща открих . Поздрави !

Върни се в “Дизелови агрегати”