пасат б5 1.9 тди 110 к.с. 1998 г. тресене при набиране
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат б5 1.9 тди 110 к.с. 1998 г. тресене при набиране
Най важното сега е да кажеш когато тресе волана движи ли се на ляво и на дясно и има ли вибрации по него.Ако има не е от никакви карета нито пък съединител, не са и тампони на двигателя.
-
- Автомобил: VW GOLF 4
- Двигател: AHF 1999
След баланс при читави гумаджии нещата са по добре. Има лека вибрация след 160, но ме предупредиха че задните гуми не са мн. читави и едната задна джанта е леко крива. Казаха ми че тези които преди това са ми правили баланс сигурно са били пияни. Като махнаха старите тежесте джантите бяха по-добе,от колкото с тежестите които бяха сложени.
здравейте колеги по моя въпрос с тресенето нямам никакви резултати, след смяна и на двете вътрешни карета няма никакъв ефект колата пак тресе,баланс на гуми,казаха ми че маи било от маховика, някои има ли идея за цена и стабилен майстор за сто процентов отговор
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
И защо този маховик ще тресе при някакви обороти на двигателя когато подадеш газ, а няма да тресе като отпуснеш газта пак при същите обороти? Състоянието, начина на въртене и т.н. на маховика зависи от оборотите и евентуално ускорението, а няма как да зависи от това колко въртящ момент се предава от мотора.
Пробвай как се държи колата при набиране на 4-та предавка в лек наклон и от скорост 40-50 до около 80-100 км/ч.
Пробвай как се държи колата при набиране на 4-та предавка в лек наклон и от скорост 40-50 до около 80-100 км/ч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз мога да споделя само моя опит( http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=269222 ).
След много проверки излезнаха и двете външни карета. Мога само да отбележа, че при ускорение нагоре със 130+ км/ч имаше силни вибрации във волана и в цялото купе(все едно карам на път, който е целият на чести напречни вълнички) и на 4-та и на 5-та скорост. При мене външните карета тракаха по завои, но само под точно определен наклон(пътя се изкачва, завивам на дясно и пътя е леко надолу). В други случaи нямаше никакво тракане. Мисълта ми е да отидеш на полигон и да ги провериш(на 2-ра по завой със спирачка се чуват!).
Успех.
След много проверки излезнаха и двете външни карета. Мога само да отбележа, че при ускорение нагоре със 130+ км/ч имаше силни вибрации във волана и в цялото купе(все едно карам на път, който е целият на чести напречни вълнички) и на 4-та и на 5-та скорост. При мене външните карета тракаха по завои, но само под точно определен наклон(пътя се изкачва, завивам на дясно и пътя е леко надолу). В други случaи нямаше никакво тракане. Мисълта ми е да отидеш на полигон и да ги провериш(на 2-ра по завой със спирачка се чуват!).
Успех.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
andrey_hr написа:Колега, аз мога да споделя само моя опит( http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=269222 ).
Успех.
Точно за това мисля да рискувам с външни и аз. Проблема ми е идентичен с колегата alchnia. Освен това съм забелязал че проблема леко варира когато се е човъркало нещо около главините, затова също се насочвам към външни. А и ти май единствен си си решил тоя проблем

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ако тресенето е от маховик, се усеща от някъде 1600 до към 1900 оборота най-осезателно на 3-та,4-та предавка , при леко тръгнал да речем , се усеща при определени ситуации, да речем лек наклон нагоре, при средно подаване на газ , при по-леко или по-рязко ускорение- не се усеща
.Понякога тресенето се предизвиква от уморени/скъсани тампони по ауспуха , интересното е ,че по начало този проблем се усеща при по-топло време
явно доп. се разпъват и.. тресе доста дразнещо при преминаване от едни обороти на други .

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
samo_pechka написа:Ако тресенето е от маховик, се усеща от някъде 1600 до към 1900 оборота най-осезателно на 3-та,4-та предавка , при леко тръгнал да речем , се усеща при определени ситуации, да речем лек наклон нагоре, при средно подаване на газ , при по-леко или по-рязко ускорение- не се усеща.Понякога тресенето се предизвиква от уморени/скъсани тампони по ауспуха , интересното е ,че по начало този проблем се усеща при по-топло време
явно доп. се разпъват и.. тресе доста дразнещо при преминаване от едни обороти на други .
Не вярвам някой в тая тема да има проблем с маховика. Моя поне е чисто нов комплект и мога веднага да го изключа

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз го написах ,като инфо , не съм казал , че маховик е проблемът, споделих го за да знаят колеги,които имат някакви съмнения , а не са сигурни отде да почнат 

привет колеги като сменях вътрешните карета бяха комплект с цялата полуоска и тресенето намаля но много малко.А при набиране на 4 от 40 -50 до 80-100 до достигане на 65-70 почти не се усеща но след това от 70 до 95-100 изчезва, и при набиране на всяка скорост след 3000 обор. също почти не се усеща
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
При плавно набиране или каране почти без газ на висока предавка при обороти 1600-2200, ако има тресене (друсане и придърване много осезамо) понякога е признак за затлачена ГНП.
Ако е каре, тампон или нещо друго, то се различава лесно- основното което се усеща е по-силен или по-слаб шум, тракане и в много по-малка степен придърпване. А ако е ГНП- няма някакви особени и силни чукания и шум, а най-вече лашкане. При подаване изведнъж на повече газ - проблемът изчезва веднага.
Ако е каре, тампон или нещо друго, то се различава лесно- основното което се усеща е по-силен или по-слаб шум, тракане и в много по-малка степен придърпване. А ако е ГНП- няма някакви особени и силни чукания и шум, а най-вече лашкане. При подаване изведнъж на повече газ - проблемът изчезва веднага.
здравейте колеги, при каране в обороти не тресе, а при каране с 60 на 4 и подаване пална газ почва да тресе и към 90-95 изчезва. може ли маслените тампони на двигателя да спомагат за тресенето
Върни се в “Дизелови агрегати”