Golf 2 1.6D JP Често горят подгревни свещи
Golf 2 1.6D JP Често горят подгревни свещи
Здравейте колеги, за няма и 2 години съм сменил 5 подгревни свещи на автомобила и сега пак има изгорели (поне 2). Спря да пали, пали само на бутане. Преди 2 3 месеца имах изгорели 2 свещи и не палеше, смених ги с някакви български за 10лв. Проверихме ги тогава и работиха 4-те. Сега пак не пали. Майсторът, който ги смени ми обясни, че кофтито при тези модели е, че свещите работят дори и след като колата е запалила (даваш да подгрява, подгрява 10 15 секунди, палиш и работят още 1:30 2 минути при запален двигател) Това било с цел по-добро изгаряне на горивото когато е студен двигателя. Знам, че не съм купил качествени свещи, но нормално ли е през 3 4 месеца да ги сменям по 2 по 3. Това постоянно греене също им съкращава живота. Има ли начин да се смени релето и да греят само докато запали колата. Това греене от 1 2 минути да се избегне?
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Re: Golf 2 1.6D JP Често горят подгревни свещи
Ами колега... според мен проблема ти не се корени в релето, а по скоро в начина на мислене....
Не може в днешно време, където даже частите от квалитетни ;) производители се оказват често кЕтайски ментета, а ти да очакваш да смениш нещо с " некви си там, български " и да очакваш че нещата ще са наред... Не се опитвам да ти давам тон в живота, нито да се заяждам, ама "дойчо" го е измислил това някога, а някога нещата първо се мислеха и тогава се правеха, а сега... се правят и после според писъците на клиентите....
Според мен - сложи свестни свещи , провери пак релето дали работи читаво и пак виж...

- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
няма такива работи колега,не може постоянно да ти работят,или релето ти не ги изключва или си слижил ментета,провери тези две работи,там е проблема,за имформация една подгревна свеш на BOSH,що годе хубава струва 20-25 лева,ако искаш махни релето и си сложи копче и това е вариянт. 

Греят греят. Видях го с очите си... Даваш на контакт, светва лампичката за подгрева, след 10 15 сек. изгасва. След още 10 15 секунди се чува изщракване на релето (обикновено аз тогава паля), запалва се колата и генераторът зарежда на 12.7V. След минута минута и половина се качва рязко на 13.7. Слабичко ми е и динамото. Понеже майсторът има 1 към 1 същият голфа като моя ми го демонстрира и на неговия. И при него е така. Ще пробвам с по-читави свещи. Ама ако и те не изкарат поне 1 година нз кво ше правя 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Нормално е да греят и след запалване, съпътстващ подгрев. На TDI също е така, но нашите поне нямат предварителен подгрев при температури над 5 градуса. По-бързичко горят на вашите дизели, карал съм такъв, дори лятото ако една свещ не работи се усеща, а зимата е малко вероятно да запалиш, дори без една само...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
А центровката как е? При по-голямо предварение ( отколкото тр), по-често дефектират подгревните свещи, също и от слаба компресия на мотора ( цикъла на горене на сместа се удължава) , както и от "омекнали" дюзи ( намалено налягане) . Мисълта ми беше ,че може да е и друга причината , то ясно , че качествени свещи са пари , но ако и те се повредят скоро време
.......

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC

... т.е. може да изгарят от прегряване, но не електрическо, а от неправилна центровка и неправилно изгаряне на горивото в цилиндрите.
Еми да ясно тогава... компресията ми е слаба 24 може вече и на 23 да е че я мерих зимата. Като добавя факта че я карам и на олио... центровката си нямам и на идея как е. Но винаги като я запаля дърпам авансатора до край, после като стигне 90 го връщам. Иначе само печка първите три които смених бяха що годе добри. Някакви френски 17 и нещо лв. Ми взеха на свещ. Ама те изкараха половин година и умряха. За това последният път взех тея българските. А днес взех някакви немски flener или нещо такова. Пак 10лв. Парчето.
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Колега, трябваше да започнеш с това, че караш на олио :) И аз карам така, сменям често свещи и си свиркам. Ти пък хептен без пари искаш да караш
Няма се плашиш, слагай евтини свещи, сменяй през 4-5 месеца и си свиркай. Няма нужда чак толкова да се стягаш за некви свещи по 6-8 лв. бройката.

Те днес добре че бяха изгорели лесните две. Другите 2 които са зад ГНП-то изобщо не съм ги гледал. Ама за сега пали, като стане по-студено ще видим, че малко идва момента и с компресията 

- samo_pechka
И те не са кой знае каква философия смяната им
аз махам тръбичките на дюзите и двете дюзи , после обратно монтирам/обезвъздушавам вс. става доста бързо
, а звучи сякаш е трудна работа 

- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Не е нужно да се свалят дюзите.Свалят се само тръбичките.С подходящ инструмент свещите се свалят мн. лесно.
Евтини свещи ,изгорели за 3 4 месеца имам една шепа.
Евтини свещи ,изгорели за 3 4 месеца имам една шепа.

След като сваля тръбичките нужно ли е да се прави обезвъздушаване или само ги завивам и си паля?
- samo_pechka
Наместваш тръбичките , обираш луфтовете с гайките , долу при помпата ги стягаш внимателно, горе при дюзите - не. Въртиш на стартер докат излезе въздуха, стягаш ги и тях и си готов
Първите две три секунди се зачудва и след това вече вс е о.к. 

Върни се в “Дизелови агрегати”