Пасат Б5 АФН-110к.с чип въпрос за свирене на турбината

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за свирене на турбината Пасат АФН-110к.с чип

Мнениеот Jivko7777 » Нед 22 сеп 2013 13:06

Achiles написа:Да се включа и аз в темата, но да кажа първо че не разбирам много от мотори! Автомобила е Passat b5.5 TDI 131 к.с. сдобих се с него преди месец и по думите на продавача турбината е чистена.
Турбината вие и при мен, а по меката връзка има видимо разкъсване на наплетката. Не се забелязва пушене от там, поне не постоянно но аз съм гледал само на свободен ход без форсиране. Наскоро сменях филтри и масло, "майстора" не спомена да има нещо притеснително може да не е забелязал разкъсването. Но като махна корите видяхме че е омаслено около капачката (поръчах нова и я смених), незнам дали има връзка това с турбината но си мисля да не прави някакво налягане. В темата се включвам защото рових на кл. думи за виене на турбина.
Колата не пуши от аспуха и си дърпа нормално. Въпроса ми е:
Да сменям ли тази мека връзка? Има ли нещо притеснително в това че е разкъсана наплетката ?
meka_vrazka.jpg

Ако ДА, така и така ще се разглабя - препоръчвате ли да сменя още нещо профилактично?
Благодаря предварително !

ами така като гледам грубите заварки някой е правил нещо преди теб, смени я тая мека връзка друго няма освен да огледате да не би да изпуска и от друго място

Върни се в “Дизелови агрегати”