Зарежда акумулатора под 13.60
- bate
- Автомобил: Бора 20 115
- Двигател:
Зарежда акумулатора под 13.60
Здравейте. Купих нов за мен автомобил. На първата сутрин се оказа, че акумулатора няма достатъчно ток и не мога да запаля. Дадох ток от лудия Голф и колата запали. Карах я през деня ок. На другата сутрин същата работа. Измерих как зарежда - 13.65 на включени къси и вентилатор на 4. Отечки няма - 0.01. Отидох на майстор и той същото каза. Спряхме се на акумулатора. Преди седмица купих нов. Карах една седмица и тази сутрин пак същата песен. Реших да пробвам да дам ток от стария акумулатор. Сложих го до колата извадих кабелите и той завъртя като луд. Оказа се, че проблема не е в акумулаторите. Да добавя, не ми завериха гаранцията защото не ми зарежда алтернатора 13.8. Сега съм оставил колата на един майстор той ми говори за диоден блок. Ако някой знае нещо да помага. Благодаря предварително.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зарежда акумулатора под 13.60
С 13,65В и нов акумулатор трябва да изкараш много повече от седмица
Затова мисля, че имаш утечка, но не можеш да я откриеш.
Наистина проблема може да е от диодите, но те се проверяват накрая като изключиш другите възможни причини.
1 Колко е напрежението на алтернатора при включени консуматори, ако не си го мерил го измери и го напиши в темата?
2 Реле-регулатора някой провери ли го? Четките му как са?
3 Дебелите кабели между акумулатора и алтернатора как са, връзките окислени ли са, клемите в какво състояние са?

Наистина проблема може да е от диодите, но те се проверяват накрая като изключиш другите възможни причини.
1 Колко е напрежението на алтернатора при включени консуматори, ако не си го мерил го измери и го напиши в темата?
2 Реле-регулатора някой провери ли го? Четките му как са?
3 Дебелите кабели между акумулатора и алтернатора как са, връзките окислени ли са, клемите в какво състояние са?
- Serjinio20
- Автомобил:
- Двигател:
алтернатор !
- bate
- Двигател:
Отечката е 0.01а.
Клемите и кабелите светят - нямат никакви окиси.
Реле регулатора и четките евентуално ще ги проверят утре.
Не ми се вярва, че такава малка разлика от 13.60-65в при минимум 13.8в ще доведе до такава ситуация.
Клемите и кабелите светят - нямат никакви окиси.
Реле регулатора и четките евентуално ще ги проверят утре.
Не ми се вярва, че такава малка разлика от 13.60-65в при минимум 13.8в ще доведе до такава ситуация.
- Anonymous88
- Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
- Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH
чудя се в коя от 2-те теми да пиша но ето че си избрах
Не съм мн запознат с тези хлОпели но нямам познат(точно 6 са) който да кара такова "нещо" и да е нямал проблеми с диодния блок! това явно си и е някакъв дефект

Не съм мн запознат с тези хлОпели но нямам познат(точно 6 са) който да кара такова "нещо" и да е нямал проблеми с диодния блок! това явно си и е някакъв дефект
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Напрежението на алтернатора някой мери ли го?
- bate
- Двигател:
Колега, мерил съм само отечка и заряда на клемите. Не знам как да измеря самия алтернатор.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Единия пробник на корпуса на алтернатора, а другия на болта/клемата от който излиза дебелия кабел от него. Това при включени консуматори. Веднага след това и напрежението на акумулатора. И ги напиши и двете напрежения тук.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Погледни шаблона за заглавие в техническите раздели.
Върни се в “Дизелови агрегати”