АМ купих го преди 10 дена ,казаха ми че горяло 4,5 5 дизел на 100
градско,а аз го 2 пъти засичах гори 9,6 на 100 и при юркане и при каране като баба.А също тала газта сама ми се увеличаваше както иси карам и сама си дава газ колата.А и вчера пак както карам и се счупи скоростната кутия и ся нова кутия ....ама мен разхода на гориво ме интересува ,дали може да се намали .?Ако може някой да ми помогне с някакав съвет.
ПРОБЛЕМ С ПОЛО 1.9 ДИЗЕЛ 96 Г
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, имаш късмет! Карам същото Поло... Не се плаши, желязна кола е това!
1. Оборотите - знам 100% причината и не се лъжи да ходиш по разни пишман майстори. Знам защото имах същия проблем и доста се поизпотих докато разбера какво е. Проблема е прост - въздух. Решава се с 2-3 лв за скоби и евентуално маркучета за обратната нафта. Значи купуваш една шепа такива и стягаш всички връзки на горивната магистрала. Гаранция че е това!
2. Относно разхода - 4.5 градско е невъзможно! Който ти го е казал те е излъгал яко! Виж я засечи на дълъг път. Ако ти даде 4,5 при 90 и 5,5 при 120 значи си ток.
И един съвет... При евентуални проблеми - търси най-напред елементарни причини преди да направиш каквото и да е... и не забравяй да провериш маслото в скоростната кутия, че двама колеги изгоряха...
Ако решиш прати ми мобилен на лични че напоследък няма време да пиша тук... Може да сме си от полза...
Успех
1. Оборотите - знам 100% причината и не се лъжи да ходиш по разни пишман майстори. Знам защото имах същия проблем и доста се поизпотих докато разбера какво е. Проблема е прост - въздух. Решава се с 2-3 лв за скоби и евентуално маркучета за обратната нафта. Значи купуваш една шепа такива и стягаш всички връзки на горивната магистрала. Гаранция че е това!
2. Относно разхода - 4.5 градско е невъзможно! Който ти го е казал те е излъгал яко! Виж я засечи на дълъг път. Ако ти даде 4,5 при 90 и 5,5 при 120 значи си ток.
И един съвет... При евентуални проблеми - търси най-напред елементарни причини преди да направиш каквото и да е... и не забравяй да провериш маслото в скоростната кутия, че двама колеги изгоряха...
Ако решиш прати ми мобилен на лични че напоследък няма време да пиша тук... Може да сме си от полза...
Успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
еле.скоростната кутия ми се счупила,и не моа да намеря никаде в балгария.в софия званях,пловдив,варна.бс,стара загора.... няма за мойто дизелче,ужас,и ми8 казват цени от порядъка на 250 300 лева.на франц шяло да има една след 10 дена ,ама била 1200 лева,2 ра употреба.званнах на vw magaazina i питах колко е една нова ,а те ми казаха че струвала 7700 лева чисто новата скоростна кутия за поло 1,9 дизел 96 година,тея хора се издухаха окончателно,аз му викам не колата ве,а той сериозно аьаь.намерете ми скоростан кутияяяяяяяяяя
Върни се в “Дизелови агрегати”