Здравейте колеги!
Имам следният проблем, ще се радвам да ми помогнете. Колата е Голф 5 1.9 105 кс.
Въпреки че термостата е в изправно състояние колата при температури под 10° загрява изключително бавно. Интересува ме има ли този мотор подгрев на антифриза както 110-ката например.Термостата си работи идеално колата си работи на 90° и не изстива,проблемът е че ги достига ненормално бавно.Давайте съвети :) Благодаря

1.9 BKC загрява бавно
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 1.9 BKC загрява бавно
Как разбра, че термостата е изправен и че достига до 90 градуса?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лични впечатления от 1.9тди/105кс - загрява много бавно, ако е студено, зимата на място стрелката не отлепя от дъното. Загрява по-бързо, ако я караш в обороти - 2500 и нагоре. Ако я караш лекичко ... случвало ми се е да карам над 10км, докато докара 90° по стрелка, при положение, че я държах в подземен паркинг с температура над нулата.
Ако след достигане на 90° при поддържане постоянна скорост 60-70км/ч на 5-та през зимата за няколко км, температурата не пада, за мен термостатът е ОК. И свикваш, че загрява бавно.
Ако след достигане на 90° при поддържане постоянна скорост 60-70км/ч на 5-та през зимата за няколко км, температурата не пада, за мен термостатът е ОК. И свикваш, че загрява бавно.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като си смениш термостата ще загравя.
Все пак карам такъв мотор. Реалната температура може да се види на Вагком (и на климатроника), както и тази след радиатора и ще разберете че термостата е засмяна.
Щом едвам ви вдига до 90 по стрелка, значи караш с температура около 75 градуса.
Все пак карам такъв мотор. Реалната температура може да се види на Вагком (и на климатроника), както и тази след радиатора и ще разберете че термостата е засмяна.
Щом едвам ви вдига до 90 по стрелка, значи караш с температура около 75 градуса.
Последна промяна от Andonov на Чет 03 окт 2013 6:57, променено общо 3 пъти.
К'во разбираш под бавно? В рамките на колко км? 1 или 10 ? При тия температура е нормално да минат 4-5 км преди да загрее. Така, че... газ до дупка и това е

-
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:Като си смениш термостата ще загравя.
Евала - диагностика от разстояние! Като порастна, ще стана като теб.

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Карайте си бавнозагряващите коли тогава.
А може би колегата трябваше да получи отговор - Иди в сервиз, тук няма кой да ти помогне от разстояние.

А може би колегата трябваше да получи отговор - Иди в сервиз, тук няма кой да ти помогне от разстояние.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Несериозно е да съветваш някого да си смени термостата при такова описание, като в първия пост. Зная, че се имаш за капацитет по автомобилите, но това не прави съвета ти по-малко несериозен.
- Колата ми загрява бавно(колко бавно - неясно, при какви обороти се кара - неясно)
но Г-нКапацитет е категоричен:
- Смени си термостата!
Ако няма промяна, Г-нКапацитет даже няма да каже "Опа!". Щото е някъде далеч и не плаща смяната на термостата.
Мога да кажа само "Мерси!" на такива капацитети.
- Колата ми загрява бавно(колко бавно - неясно, при какви обороти се кара - неясно)
но Г-нКапацитет е категоричен:
- Смени си термостата!
Ако няма промяна, Г-нКапацитет даже няма да каже "Опа!". Щото е някъде далеч и не плаща смяната на термостата.
Мога да кажа само "Мерси!" на такива капацитети.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При температури около нулата са и нужни буквално около 10км.преди 90° термостата ми не отваря,и не изстива колата при каране на пета при спускане продължително и такива.преди да направи 90° моята кола не минава 2000 оборота след това вече си взима стабилно :D Явно такъв си е мотора благодаря на отзовалите се :)
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Andonov написа:Като си смениш термостата ще загравя.
Г-н Мършав, май четеш избирателно или не усвояваш написаното.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Коречи, бабиното? Че не правиш диагностика от разстояние? Много са ти категорични "предположенията". Да нямаш кристална топка?
П.С. Олеле, ама това бил официален представител на adler-auto ... А аз едно време мислех чип на печката да слагам при тях ...
Andonov написа:Andonov написа:Като си смениш термостата ще загравя.
Г-н Мършав, май четеш избирателно или не усвояваш написаното.
П.С. Олеле, ама това бил официален представител на adler-auto ... А аз едно време мислех чип на печката да слагам при тях ...

Последна промяна от myrshavija на Чет 03 окт 2013 12:39, променено общо 1 път.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
https://www.google.bg/#q=%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE+TDI+%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0+%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE 
На Г4 AGR мотор първата зима след като го купих направо бях втрещен как трака 10-15 мин на място докато му остържа снега от стъклата и стрелката не мръдва и милиметър нагоре.Пътувахме от Габрово до Севлиево всеки ден, разстоянието е 20км. или 15мин. ми той загряваше на 90 градуса малко преди да пристигнем
Веднага смяна термостати, оригинални скъпи, ала-бала, КУР същата работа, ама кой да седне и да прочете...
VW Кади, служебното предполагам със същия мотор като на колегата, 1.9 105к.с. пак загрява бавно зимата когато температурите са около и под 0.Нацепвам се от студ докато си свърша работата сутрин и се прибера в офиса, 10-15 мин. градско, не загрява и това е.

На Г4 AGR мотор първата зима след като го купих направо бях втрещен как трака 10-15 мин на място докато му остържа снега от стъклата и стрелката не мръдва и милиметър нагоре.Пътувахме от Габрово до Севлиево всеки ден, разстоянието е 20км. или 15мин. ми той загряваше на 90 градуса малко преди да пристигнем

Веднага смяна термостати, оригинални скъпи, ала-бала, КУР същата работа, ама кой да седне и да прочете...
VW Кади, служебното предполагам със същия мотор като на колегата, 1.9 105к.с. пак загрява бавно зимата когато температурите са около и под 0.Нацепвам се от студ докато си свърша работата сутрин и се прибера в офиса, 10-15 мин. градско, не загрява и това е.
Върни се в “Дизелови агрегати”