Поло 1.9 Взех си нови подгряващи свещи, Как се сменят

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Пламен7811
Автомобил:
Двигател:

Поло 1.9 Взех си нови подгряващи свещи, Как се сменят

Мнениеот Пламен7811 » Пон 07 окт 2013 8:24

Здравейте.
имам WV POLO 1.9 Диэел. Сутрин е голяма мъка да запаля, след 5минутна мъка пали, след това през деня нямам никакви проблеми,пали от рас. Взех си нови подгряващи свещи, някой може ли да ми каже как се сменят. До колкото разбрах трудно се развъртат и се чупят

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Взех си нови подгряващи свещи, Как се сменят

Мнениеот samo_pechka » Пон 07 окт 2013 9:00

Не е кой знае каква философия , на мен не ми се е случвало да счупя свещ , но знае ли човек :redface никога не е късно :biggrin най-добре е разбира се да не се чупи :neutral Лично аз ги отвивам на студен мотор или леко топъл , но никога на загрял ! Тогаз наистина може да повлече резба или счупи , особено затегнати на горещ мотор, след това нямат развиване :exclaim Пробвай на студен , играчка е зад ГНП , търпение и нерви се искат :smile понякога е по-добре да се махнат тръбичките към дюзите , става достъпа в пъти по-добър. При монтаж -почистваш резбата в главата,преглеждаш за повлечена резба ( някой преди теб да речем), намазваш с малко двиг. масло резбата и леко стягаш свещта :exclaim инак премачкваш конуса и тя дефектира за отрицателно време ( няма място за разширение)

Върни се в “Дизелови агрегати”