Каква функция има системата EDC (Electronic Diesel Control)
- juli76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Каква функция има системата EDC (Electronic Diesel Control)
Имам такава лампа на арматурното таблото и досега не съм се интересувал какво значи мислих че е нещо свързано с ABS и ASD,случайно разбрах че е свързано с управлението на помпата и двигателя но какъв е принципа ? Питам просто от любопитство тук намерих информация по въпроса но съм скаран с немския
http://www.kfztech.de/kfztechnik/motor/diesel/edc.htm

- rusty
- Автомобил:
- Двигател:
Това е компютъра който управлява помпата. На VP помпите имама 2 разновидности (от по старите модели, до колкото знам) 37- с вграден контролер и 44 с външен. 37 се слага на ФВ а 44 на опел и мисля форд.
Мисля моделите са дадени там.
Та този модул е връзката м/у датчиците за, примерно, темп. на водата, налягане на въздуха, момент на впръскване и тнт. и помпата. Системата е на бош разбира се
а всичките датчици са показани на картинките от страницата която си дал. Потърси си книгата Наръчник по дизелова горивна апаратура, струва 12 лв. и я има в Пловдив в една книжарница до дж. малко по надолу по центъра. Там е описано, малко обобщено, но в общи линии как работи системата и самата помпа. Усех!
Мисля моделите са дадени там.
Та този модул е връзката м/у датчиците за, примерно, темп. на водата, налягане на въздуха, момент на впръскване и тнт. и помпата. Системата е на бош разбира се

Върни се в “Дизелови агрегати”