Б3 93 1.6 TD+I Проблем с охладителна система
- Любомир Василев
- Автомобил:
- Двигател:
Б3 93 1.6 TD+I Проблем с охладителна система
Имам проблем с охладителната система на VW PASSAT 93 1.6 TD+I. Когато включа фаровете температурата се покачва на 100 градуса. Какво да правя?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Проблем с охладителна система Б3 93 1.6 TDI
Нещо няма връзка с температурата на мотора , нерде фар, нерде радиатор ?! Да не е проблема в захранването на таблото и оттам да дава шантави показания за температурата 

- Любомир Василев
- Автомобил:
- Двигател:
Търсих в интернет схема на таблото за да вида кои бушон за какво е и да го сменим но не намерих
И термоперките не включват. Смених 2 датчика ефекта е същия смених 3 термостата и когато включа фаровете и вдига градусите.Какъв може да е проблемът?
И термоперките не включват. Смених 2 датчика ефекта е същия смених 3 термостата и когато включа фаровете и вдига градусите.Какъв може да е проблемът?
- samo_pechka
На самото табло има един интеграл - той поддържа едно определено напрежение . Ако той е повреден или има лоша спойка по таблото - почва да прави мизерии и да дава невярни показания
За ориентир на колко градуса е мотора , има една лесна проверка
Пъхаш един термометър в казанчето и гледаш как е , а сега сериозно - на охл.радиатор има термодатчик - той включва на определен градус охл.перка . Ти вече написа ,че не се включват , явно е ,че не достига градуса на който "тръгват" (или термостат повреден-задържал, но ти и там си го сменил)и е много вероятно проблема да е в самото табло
- да дава лъжливи показания . Има във форума доста описани проблеми с тези табла , така ,че това съвсем не е изключение .

-
- Автомобил:
- Двигател:
А като загасиш фаровете,"изстива" ли?
- Любомир Василев
- Автомобил:
- Двигател:
смених датчика както пише в другата тема да измия радиатора изкарах го но той е напълно чист но го измих с водоструйката измих и за климатика и интеркулера когато включа фаровете се вдигат градусите на 100 градуса а когато ги изключа падат пак на 90 градуса . Забравих да напиша че и динамото ми загрява но според мен проблема е в динамото или масата и колко маси има от акумолатора към купета то ва ми го каза един елтехник
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мене на Голф 2 1.6TD става същата работа. Като се включат фаровете и стрелката за тампературата се измества с 3 мм към загряване. Аз съм чистил масите от акумулатора към купето и към скоростната кутия, на динамото съм чистил буксата към акумулатора, към таблото двете букси са чисти. На стабилизатора съм му чистил крачетата също. Но все така си стои проблема.
Като се изключат фаровете и габаритите и стрелката се връща.
Като се изключат фаровете и габаритите и стрелката се връща.
- Любомир Василев
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен е така.Прегледах всички кабели и окислените ги напръсках със спрей против окислени кабели.Някои да знае колко маси има от акумулатора към купето?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами по принцип има от акумулатора към купето една маса. Има и от купето към двигатела/скоростната кутия, защото той е на гумени тампони. Не знам точно при Пасата как е.
При мене има от акумупатора към купето маса, ама има с дебелия кабел и един тънък кабел, не знам тънкия къде отива, и от дебелия кабел отива друг кабел до скоростната кутия. Чистил съм всички връзки ама не се оправя.
И аз искам да разбера защо става така тази стрелка с фарове.
При мене има от акумупатора към купето маса, ама има с дебелия кабел и един тънък кабел, не знам тънкия къде отива, и от дебелия кабел отива друг кабел до скоростната кутия. Чистил съм всички връзки ама не се оправя.
И аз искам да разбера защо става така тази стрелка с фарове.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Любомир Василев написа:Забравих да напиша че и динамото ми загрява но според мен проблема е в динамото или масата и колко маси има от акумолатора към купета то ва ми го каза един елтехник
По принцип има някакво логика да е от динамото, ако лагерите му са за смяна и както казваш да загрява. При пускане на фаровете, динамото се товари още повече, в комбинация със заминала лагери, двигателя трябва да харчи повече и от там да загрява, обаче нали затова е перката да се включи и да охлади. Ако си сменил датчика за перката, вече ме съмнява термостата да не отваря, тогава няма да се включва наистина. Провери си шайбата на алтернатора как се върти - трябва съвсем свободно да се върти на ръка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пълнили сме лагерите с грес, и преди това динамото се въртеше съвсем свободно и имаше инерция.
При мене след включване на фаровете стрелката се измества след около 5 секунди. Като се изключат фаровете се връща към студено пак след около 5 секунди.
Не ми идва на ум от какво може да става така, може да е нещо просто и лесно за оправяне.
При мене след включване на фаровете стрелката се измества след около 5 секунди. Като се изключат фаровете се връща към студено пак след около 5 секунди.
Не ми идва на ум от какво може да става така, може да е нещо просто и лесно за оправяне.
- samo_pechka
Прочетете тази тема ,колеги . viewtopic.php?f=6&t=216783 Има сходен проблем и май е в таблото ( както и споменах де).
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мене са почти верни показанията, но с фарове се измества 3 мм към загряване. Даже на баир нагоре с фарове на 5-та скорост и почти 80 км/ч стрелката открива диода и отива на 2-3 мм след диода, защото, освен че загрява малко двигатела и заради фаровете се измества стрелката с още 2-3 милиметра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте! Някой решил ли е проблема със стрелката дето се измества към заграяване при включени фарове?
Сменяхме водната помпа, защото протече и сега стрелката по баирите излиза от диода-загрява.
Смених на таблото стабилизаторчето с ново и няма никаква промяна, както беше със старото, така е и сега.
Сега не се знае дали има проблем с термостата, помпата или само заради фаровете става така. Без фарове маи по-малко показава стрелката. И маркуча дето влиза при термостата след баир го пипах и е едва едва топъл. За Голф 2 1.6 TD става дума.
Сменяхме водната помпа, защото протече и сега стрелката по баирите излиза от диода-загрява.
Смених на таблото стабилизаторчето с ново и няма никаква промяна, както беше със старото, така е и сега.
Сега не се знае дали има проблем с термостата, помпата или само заради фаровете става така. Без фарове маи по-малко показава стрелката. И маркуча дето влиза при термостата след баир го пипах и е едва едва топъл. За Голф 2 1.6 TD става дума.
- Любомир Василев
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Б3 93 1.6 TD+I Проблем с охладителна система
Здравейте, отдавна не бях влизал. При мен последно време не се проявявал този проблем, предполагам че е защото оправих предната броня, за да насочва струята на въздуха и да го охлажда и това дава ефект. Но иначе нашият двигател е прегрят и няма компресия и затова няма вече тяга. Ако знае някой от къде мога да си взема нов двигател (може и втора употреба) 1.9 TDI или TD, ако някой знае моля да пише. :) :) :)
Върни се в “Дизелови агрегати”