Здравей скъпа ли е ролката която оптяга ремъка на компресора на климатика не съм я сменял никога а започна да стърже на студен двигател щото от там се чува стърженетоnasttii написа:Здр. искам да сменя ролката дето е на (вибрациония механизъм,не знам дали се казва така точно)и тази на алтернатора.Та как се свалвт тези ролки и дали е лесно.Колата е Пасат АФН 1.9 tdi 98g ако може и снимки .

Въпрос за смяна на ролки AFN 98 г.
- lubo25
- Автомобил: Seat Alhambra Tdi
- Двигател: AUY
Re: Въпрос за смяна на ролки AFN 98 г.
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Re: Въпрос за смяна на ролки AFN 98 г.
Legolas написа:Може да е от алтернатора. При палене акумулатора с разрежда, и докато зареди алтернатора му възвърне капацитета се натоварва доста. Ако не си му правил ревизия никога (лагери, четки) можеш да му направиш. Така и така идват студове, за да нямаш проблеми трябва да е в перфектно здраве.
От всичките мнения това е най-правилното. Карал съм съм на метода елиминирането и това излезе. Няма да кажа колко пъти съм купувал по една ролка, събаря се всичко, събира се после паля и цъка и това действие няколко пъти. И най накрая един стар майстор ме потупа по гърба и каза, точно думите които е казал колегата по горе или съм ги цитирал. Пари за глупости недей дава, за да не стане като оня приказка за оня дето имал пъпка на гъза, човъркал и най-накрая си отворил такава рана на гъза, че нямало заздравяване.
Върни се в “Дизелови агрегати”