Няколко въпроса за Голф 4 1,9 тди АНF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tdm6
Автомобил:
Двигател:

Няколко въпроса за Голф 4 1,9 тди АНF

Мнениеот tdm6 » Съб 04 яну 2014 16:01

Здравейте,отскоро съм собственик на Голф4 1.9 ТДИ-АНF мотор.Обслужих колатас основните неща -ремъци,ролки обтегач,водна помпа,всички филтри масла и антифриз,подгревни смвещи ,маншони полуоски,кормилни накрайници,шарнири,дискове и накладки.Колата ме радва въпреки годините си от януари 1999 г.Останаха и някои въпроси за които бих искал да попитам:АВS свети откакто купих колата,понякога изгасва за момент и всичко е ОК,но през повечето време си свети...На компютърна диагностика дава дефект в Стоп машинката...но тя си работи нормално ...Някой ако има идея какво е ,моля да пише.Благодаря в аванс колеги.Друго което е ,че не мога да накарам пръскалката на задното стъкло да работи...чува се помпичката да жужи,но дотам.Задната пръскалка от съда ,който е за предните пръскалки в двигателния отсег ли взема течност?Индикацията на заводската аларма на шофьорската врата светва когато след като заключа ,врътна ключа в ключалката в посока заключване 3 пъти....така ли трябва да е? :bowdown Друго което забелязах е че вратата на багажника не се заключва от централното и не светва плафончето при отваряне на вратата на багажника(крушката е здрава) :bowdown .Благодаря в аванс на всички решили да помогнат с мнения по темата.

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Re: Няколко въпроса за Голф 4 1,9 тди АНF

Мнениеот xxx_man » Съб 04 яну 2014 18:15

за задната пръскалак виновна е една малка тръбичка която стои в основата на чистачката лесно се чупи и после прецаква и самата чистачка!много неприятен проблем и решението е само на автоморга! за плафона провери кабелите в задната врата възможно е да са прекъснати!и при мен след заключване датчика на вратата си мига мисля че е нормално,но заключва и задната врата,явно при теб нещо е прекъснато!

Потребителски аватар
tdm6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdm6 » Нед 05 яну 2014 8:14

Мерси за бързия отговор и за насоките.Ще търся за прекъсване в ел.инсталацията на задната багажна врата.Колеги вашите Голфове стартират ли климатика при тези температури около 0 С.-при мен само светва снежинката на бутона за пускане ,но не тръгва нито ел.вентилатора отпред,нито включва съединителя на компресора.По тръбите към купето има някакъв датчик,да не би той да дава разрешение за старт и да пуска климатика по налягане на фреона,достигнато според околната температура ? :gruebel

Потребителски аватар
tdm6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdm6 » Пон 06 яну 2014 13:36

Вчера при температура около 4 С климатика тръгна и се пуснаха двата вентилатора :bowdown

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Вто 07 яну 2014 14:15

на колко градуса настрои климатроника за да го накараш да тръгне?

Потребителски аватар
tdm6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdm6 » Сря 08 яну 2014 15:57

При мен е с климатик с бутонче снежинка колега,нямам климатроник,просто се беше постоплило навън,реших да опитам и тръгна. :bowdown

Върни се в “Дизелови агрегати”