Пасат 1.9TDI не иска да загрява
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Пасат 1.9TDI не иска да загрява
Това за трите подгревни свещи не е вярно. Аз нямам такива и колата си загрява нормално и държи 90гр при всякакви условия, парното започва да духа топло още при 30-40гр. Ако не е от термостата, според мен може термостатното тяло да е счупено, имал съм такъв случай на предната кола.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Доскоро бях в този филм . Колата е А4 АФН . След повторна смяна на термостат , се подобриха значително нещата . Предния го бях сменил лятото , но явно случих на ментак
този го проверих в канче с вода и термометър , точно на 86-87 почна да отваря . След монтажа колата осезаемо по-бързо загрява , но... да добавя нещо допълнително , при мен ЕГР клапана е затапен с ламаринка , както си го правя на всеки мои дизел от време оно . Наскоро ( аз и в друга тема споменах за това ) си направих експеримент , от него стана ясно ,че когато е махната ламаринката т.е. ЕГР-а да е активен колата загрява по-бързо. Въпреки това , си го затапих пак , не ми се нрави факта ,че мотора си лапа изгорелите газове . Като знам какво става в колектора и как се чисти тя гняс - не !
Другия момент в/у който се позамислих е ,че ако самото радиаторче има въздух - пак не топли , то за целта си има и чалъм . Има начин да се махне оттам този въздух с разхлабване на единия маркуч ( кой е точно - има белег и малка дупчица на него ) на парното и неговото леко издърпване по време на работа на колата, не е задължително да е топъл/горещ мотора.

Другия момент в/у който се позамислих е ,че ако самото радиаторче има въздух - пак не топли , то за целта си има и чалъм . Има начин да се махне оттам този въздух с разхлабване на единия маркуч ( кой е точно - има белег и малка дупчица на него ) на парното и неговото леко издърпване по време на работа на колата, не е задължително да е топъл/горещ мотора.
- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
И ако е махнат филтъра на купето пак така се получава.Много студен въздух през радиаторчето на парното и мотора изтива.
Върни се в “Дизелови агрегати”