1Z син пушек при студен двг!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Re: 1Z син пушек при студен двг!

Мнениеот bkunev » Сря 16 дек 2009 12:18

Както каза колегата по горе има разлика между пушек и пари. Моята е "уличница". Не знае к'во е гараж. Сутрин като я запаля излизат пари за около 3-4 мин. Рехава, бяла пара миришеща нормално(като за дизел). След това си изчиства. Това е конденз. Докато загреят тръбите, през които минават топлите отработени газове. Ако тези пари се вдигат във въздуха и се разграждат за секунди...няма проблем. Ама са гъсти и правят мъгла и миришат на "икарус" си мисле че не добре. Така си мисля аз... :да: :да:

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Сря 16 дек 2009 20:14

В заглавието на темата пише СИН пушек, който е или от неизгоряла нафта или изгоряло масло!
Струва ми се че центроваката е стоковата, който повече разбира да каже. Ограничих софтлерно егра ще видим дали ще има някакъв резултат сутринта...
161220091861-малък.jpg

Потребителски аватар
Kostadin Aleksiev
Автомобил: Golf MK3 GT
Двигател: AEK

Мнениеот Kostadin Aleksiev » Пет 18 дек 2009 16:48

Здравеите колеги само искам да споделя мнение:карем Пасат Б3 с ААЗ мотор и пушеше синкаво при студен старт,Жентото на колегата marttyy(1,9тди)беше същата история и съм напълно съгласен с вас за центровката но откакто затапих ЕГР-а нямам абсолютно никакъв пушек отзад,само пара.Не казвам затапете си ЕГР-ите а просто споделям мнение от лично наблюдение<надявам се че съм бил полезен.Поздрави на всички :beer

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пет 18 дек 2009 22:55

А нещо повече по въпроса за натрапчивата миризма от изгорелите газове.
Говоря за загряла кола и без никви пушилки отзад.
Колата е с изтърбушен катализатор.

Потребителски аватар
pdols
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pdols » Вто 11 мар 2014 11:20

Кади ван на около 140 000 мили,ПД,1,9ТДИ,с ново турбо,нов интеркулер,нов ЕГР клапан,без катализатор,нови подгряващи свещи,пуши синкав дим само при първоначално стариране за деня.След това без значение колко пъти се пали и по време на всякакви обороти няма абсолютно никакъв пушек.Колата е невероятно динамична до толкова ,че е трудно потеглянето на първа ,защото вместо да тръгне върти гумите на място,което на моменти е доста опасно .Пушека при това първоначално запалване не се влияе от температурата но се влияе пропорционално на дните в ,които двигателят не е пален .Т.е. 2 дена не е пален-2 пъти по-голям облак от пушек,3 дена -3 пъти по-голям пушек....Колата не гори масло,на 10 000 мили и се сипва както и на останалите ванове ,които имам.Не израсходва антифриз,няма никакви странични шумове по двигателя или поне различни от тези на останалите 12 машини.До тук нито един сервиз не успя да излезе със свястно мнение къде да се търси проблема.Проблемът започна 1 месец след като турбото,интеркулера ,ЕГР клапана и свещите бяха сменени.
Всяко мнение ще е добре дошло.
Благодаря.

Върни се в “Дизелови агрегати”