Здравейте, преди да сменя гумите колата си вървеше перфектно откъм ходова част с изключение на това че на последните 1-2 пътувания карето или каквото е било, леко потропваше отдясно.
Събота отидох да слагам зимните гуми на същите джанти и при смяната ми казаха джантите били криви. Стигнахме до решение да изправим двете по криви и да ги сложим отпред, а другите 2 не били фрапантни и ги оставихме за отзад.
По време на вчерашното пътуване колата на десен завой под 80км/ч се претрисаше и клатеше ужасно много... и то при завъртане до една степен, при по голям оборот спира да тресе.
Сега какво, рязко да се е прецакало карето от петък до неделя или ... със /според майстора/ кривите джанти колата не се тресеше изобщо. Питайте ако нещо не съм изяснил, благодаря! :)

Passat B5 1998 г 1.9 110 джанта, гума, каре ?
- martosac
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5 1998 г 1.9 110 джанта, гума, каре ?
e от 60 човека никой ли няма предположение
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тук не е бърза помощ.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Колега направи експеримент - размени предни и задни колела и ще разбереш дали е гума/джанта. Отиди на друг гумаджия за баланс и проверка. Може да е гума, може и да е джанта, не вярвам да е каре.
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
ако не ме лъже паметта гума е над 100км/ч а джанта е под 100км/ч!така че мисля че само са ти взели парите и нищо не са направили!видя ли джантат да я качват на някаква по специална машина или бухаха здраво с чука?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това със 100-те км/ч е много странно твърдение. Клонящо към смешно.
- martosac
- Автомобил:
- Двигател:
май само бухаха с чука, но все пак преди това не клатеше грам егати
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Колега, щом са "бухали" с чука, предполагам джантите са ти стоманени, а не алуминиеви. Та според мен, "майсторите" не са имали подходящия чук за твоите джанти, явно са използвали по-голям ... може пък и по-малък чук!
Сега сериозно, вземи иди дай по 4-5 лв. на джанта да ти ги изправят на машина и да ти ги балансират правилно. След това вече скачай на каре... щото от каре ако е, ще тресе и на прав път, това ти го казвам от личен опит!
Сега сериозно, вземи иди дай по 4-5 лв. на джанта да ти ги изправят на машина и да ти ги балансират правилно. След това вече скачай на каре... щото от каре ако е, ще тресе и на прав път, това ти го казвам от личен опит!
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Това за 100 км го знам от дърти вулканизатори и съм склонен да им вярвам!!!Джанта се изправя само на специализирана машина с хидравлика,всичко останало е да ти вземат парите!А това за карето ми е много странно,на старото нисанче карах 3 години с разбито каре и нито е подскачала колата нито нищо освен че щракаше по завоите!!!
Върни се в “Дизелови агрегати”