golf 4 tdi AHF проблем

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Re: golf 4 tdi AHF проблем

Мнениеот achodemo » Чет 03 апр 2014 18:13

novatora написа:Ето каквво било. А при мен може ли нещо да се направи? Аз съм 1.9 tdi avf 130 автомат типтроник. Нищо нали?

Значи говоря за колите които са с ръчни скорости и се превключват в режим на управление с автоматични. Не знам каква е разликата в управлението, в картите на актуатура, но е факт че когато бях на автомат. геометрията се спече месец след като беше свалена и изчистена. След минаване на ръчни нямам проблем с нея. Това не съм го измислил аз, бях го прочел преди доста време в друга тема тук свързана със забиването и в последствие сам се уверих че е вярно.

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пет 04 апр 2014 8:25

Браво колега това е много ценна информация за тези колеги с ръчни скорости. Еми аз като съм автомат вече над 2 години още не ми се е зацапала геометрията. Пу пу дано не е скоро че си е главоболие.

xxx_man
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Пет 04 апр 2014 15:12

achodemo написа:
novatora написа:Ето каквво било. А при мен може ли нещо да се направи? Аз съм 1.9 tdi avf 130 автомат типтроник. Нищо нали?

Значи говоря за колите които са с ръчни скорости и се превключват в режим на управление с автоматични. Не знам каква е разликата в управлението, в картите на актуатура, но е факт че когато бях на автомат. геометрията се спече месец след като беше свалена и изчистена. След минаване на ръчни нямам проблем с нея. Това не съм го измислил аз, бях го прочел преди доста време в друга тема тук свързана със забиването и в последствие сам се уверих че е вярно.

не съм убеден че различната програма спомага за цапането на геометрията!!!повече влияние оказва начина на каране повечето градско та дори и ковти термостат!!по често в лютеницата и по рядко зацапва :11

Потребителски аватар
achodemo
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пет 04 апр 2014 20:32

Ами оказва някакво влияние, защото както споменах колата се кара почти само градско, както и преди, периода за който говоря е вече 3 години от как съм само на ръчни и геометрията се движи без проблеми. Ако чета тука теми, където хора чистят турбо през 2 месеца.... Не знам

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 09 апр 2014 23:14

Кодировката на автомат зацапвала геометрията :eek А един мармот увива ли шоколадчетата в станиол :mhihi Ела да ти покажа моя AHF дето от 100 000 км е на автомат и турбината никога не е пипана :exclaim

Върни се в “Дизелови агрегати”