Пасат Б5 1.9 тди афн се разтриса при пускане на газта.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 1.9 тди афн се разтриса при пускане на газта.

Мнениеот krum_krumov_911 » Съб 12 апр 2014 14:49

Здравейте, проблема е следния. Вчера сутринта като запалих колата гря доста и като запали се изфосира, но то на вън си беше студено и мисля, че е нормално. Но това което ми направи впечатление и ми се струва ненормално е че както си работеше на ниски подадох съвсем леко газ, плавно до към 1000 оборота и я пуснах. Двигателя силно се разтресе и изтупа, оборотите си паднаха до ниските и си заработи нормално на ниски. Направих го няколко пъти до към 1000, 1100 оборота и все същото, като дам повече газ оборотите си падат нормално без разтрисане. Иначе си върви и работи нормално. Баща ми каза че "тя така си правела по някога и после спирала", аз имам книжка от около месец, месец и нещо и сега аз я карам повече и затова ми прави впечатление. Преди това съм я карал из село, но или не е правила така или не съм обръщал внимание. Също и изгасна грубо като се разтресе но пак не съм обръщал внимание дали друг път го прави. Това всичкото го направи студена вчера като я местих пред блока, работила е около 5мин и показваше 5.5 градуса.
Благодаря предварително и поздрави! :smile

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Пасат Б5 1.9 тди афн се разтриса при пускане на газта.

Мнениеот samo_pechka » Съб 12 апр 2014 15:04

Температурния датчик на колата е дал фирата (този на тройника на антифриза )или нещо кабелите/буксата към него е проблема , ако няма промяна смени датчика и ще се оправи .

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krum_krumov_911 » Съб 12 апр 2014 15:53

Мерси ще видя, то от тройника тече антифриз и баща ми каза, че е поръчал нов да го смениме, та тогава ще погледна. Иначе на какво може да се дължи това разтрисане при пускане на газта? То ако не си играеш на място трудно ще го хванеш от високи обороти, например като изключиш от скорост, го няма.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 12 апр 2014 16:15

"Лъже" ,че мотора е студен , ама много студен и пуска подгрева на макс , както и нафта , затова и при палене се изфорсва по-силничко . Но това се случва и когато буксата няма добър контакт с датчика (темп.) или ако е прекъснат кабела нещо, затова си огледай нещата .
П.п. а това за разтрисането - изпада леко в противоречие с многото нафта ( изискване при много студено време) и стремежа да поддържа нормални ниски обороти , щото при повече нафта се вдигат ниските об. и става за момент манджа с грозде.
Може и друга да е причината , но това са насоките общо взето , като начало.

Върни се в “Дизелови агрегати”