Polo 6n 1999г. 1.9 SDI 68hp тракане след пълно обслужване

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
wordi4
Автомобил:
Двигател:

Polo 6n 1999г. 1.9 SDI 68hp тракане след пълно обслужване

Мнениеот wordi4 » Пон 07 юли 2014 21:36

Здравейте колеги,

Карам POLO 1.9 SDI 68hp 1999. След сменя на ролките освен обтяжната ролка мисля само не я сменихме , колата нямаше никакъв звук близо 2 седмици. Сега започна странно тракане , след като запаля, тракането спира и започва друг тип тракане което си остава. Чува се отляво под колата (страната на шофьора) и имам чувството че се разнася в купето , защото навън не се чува така. Майстора ми каза че си внушавам и е нормално за дизелова кола да трака и че преди не съм го чувал защото е тракала повече. Та въпроса ми е какъв по дяволите е въпросния звук , след като съм сменил ангренажен ремък, ролки, ремонт на алтернатор и нови повдигачи .... Линк към звука: http://picosong.com/PxRp/

Последна промяна от wordi4 на Пон 07 юли 2014 22:00, променено общо 3 пъти.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6n 1999г. 1.9 SDI 68hp тракане след пълно обслужван

Мнениеот grishitu » Вто 08 юли 2014 9:06

Това не е нормално тракане на този дизел. Вземи един чук и фрасни по главата и ако ти каже че го боли му кажи че и преди го е боляло но не го е усещал. Този който е правил ремонтите по колата, му я закарай, да си оправи недоглеждането. А, че дизела трака, да трака, но не не метал и трошачка за камъни.

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Re: Polo 6n 1999г. 1.9 SDI 68hp тракане след пълно обслужван

Мнениеот cekoman » Вто 08 юли 2014 12:58

И аз имах подобен проблем и се оказа,че се е откачило гарнето и биеше в предната част и съсдава впе4атление,че е от двигателя!Виж я на канал!Но като чух звука ми се струват клапани и определено не е нормално да работи така!Да не си сложил някое скапано масло!Моята е със същия двигател и това тракане го има първите 3-4 секунди и изчезва!Казах ми ,че е от клапаните и е нормално,но само от начало!Пък може и като си сменял тези повдигач нещо от настройката им ако има такава!

Върни се в “Дизелови агрегати”