Настройки (центровка) на 1.9 TDI ASV ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
belol
Автомобил:
Двигател:

Настройки (центровка) на 1.9 TDI ASV ?

Мнениеот belol » Вто 08 юли 2014 8:48

Колеги моля изкажете мнение дали тези настройки на мотора са добри и ако не са какво да направя за да станат както трябва? :) Мотора е 1.9 TDI 110 к.с. ASV, без чип и други подобни такива. Тайминга се движи от 52 до 46, но повечето време е около 48-49.
Прикачени файлове
Timing ASV.jpg
Log ASV.jpg

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: Настройки (центровка) на 1.9 TDI ASV ?

Мнениеот ventotdi » Вто 08 юли 2014 17:02

Ти виж си нагласи милиграмите на празен ход ,че като гледам май над 85 градуса на антифриза ще почне да ти придърпва колата ;)

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 08 юли 2014 17:43

Ако нямаш проблеми не пипай нищо! Настройките са индивидуални според състоянието /проблемите/ и не знаеш кой, какво и защо е пипал преди колата да стане твоя. В повече от половината случаи след "настройки" по рецепта от форума започват проблеми. Не ме разбирай погрешно, форума дава супер информация, но за да стане по-добре след настройки си трябва доста опит. Графиката на центровката според мен е перфектна за твоя мотор, но има доста "специалисти" тук, които ще ти кажат, че е на закъснение :mhihi

belol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belol » Вто 08 юли 2014 19:11

Преди да започна да се занимавам с колата, тайминга на центровката беше около 10. След настройка от колелото на помпата докарах настройката до показаната по-горе. Милиграмите бяха барани от Adaptation, и са тези от горната снимка. След като ги върнах на фабричните настройки милиграмите се вдигнаха на около 3 mg. Колата няма проблеми с паленето при студен мотор, нито при топъл. Пали си супер на "четвърт оборот" :). Оборотите на мотора са стабилни 903 и не мърдат. Има тресене на мотора, но това е от маховика (констатирано и скоро ще ходи на почивка). Поне според мен колата пуши повече от нормалното. При запалване изпушва малко черен дим и след това спира. Като я настъпя здраво ( естествено когато е загряла над 80 градуса) от около 2200 -2300 започва да хвърля яко димки зад колата. Пушека е черен. Щом виждам в огледалото малкото облаче дим което оставям след себе си, според мен това е доста. Имам чувството че след като я настъпя няколко пъти така и изпуши, димът намалява значително. Другото което съм забелязал е, може би има завишен разход на гориво, но това може и да е от бензиностанцията от която зареждам. Според борд компа извън града колата харчи около 4.5-4.7 литра на 100км. без климатик, при спокойно каране със 100 км/ч на сравнително равен път. На мен ми се струва, че харчи повечко от колкото показва компа, но скоро не съм го засичал точно. В горивото сипвам Castrol TDA. И въпроса ми е това пушене на какво се дължи. Филтри и други подобни консумативи съм ги сменил скоро. :gruebel

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 08 юли 2014 19:37

Спри да сипваш тая добавка, може по малко двутактово масло само. Трябва да се проверят разпръсквачите на стенд за дюзи, възможно е да не са оригинални или да пикаят. За твоя мотор е хубаво да отварят на 220 бара, не е фатално ако паднат до 200 бара, важното е да не пикаят.

Потребителски аватар
hip-hopotam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hip-hopotam » Вто 08 юли 2014 23:24

Изчисти всмукателния колектор и ако искаш затапи ЕГР-а.Ако имаш катализатор е може да го махнеш.

belol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belol » Сря 09 юли 2014 5:30

Катализатор няма. Всмукателните колектори са сравнително чисти или поне така изглеждат. ЕГР-а се канех тези дни като ми остане малко време да го затапя. По принцип е добра идея да откарам колата да проверят дюзите, понеже не са сваляни от както колата е мое притежание, но това ще стане на по-късен етап, че сега ми трябва колата. Някой да знае добро място в околностите на Плевен/ Враца, където могат да ми направят стенд на дюзите?

Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Мнениеот dispatch » Сря 09 юли 2014 21:59

Аз знам за Севлиево. Хвалят го майстора и до сега лоши отзиви от там не съм чувал!

Върни се в “Дизелови агрегати”