Пасат В 5,5 1.9 TDIПроблем вода в двигателя изкривена биела

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Jonni
Автомобил:
Двигател:

Пасат В 5,5 1.9 TDIПроблем вода в двигателя изкривена биела

Мнениеот Jonni » Сря 04 юни 2008 9:37

Здравейте на всички.
Изкам да си споделя болката и да потарся съвет.

Преди около месец си купих В 5,5 1.9 TDI 131 к.с. 2002 по документи ама има едно на стаклата така че май е 2001.
Миналата седмица в невероятна градушка влязах в улица залята с 30-40 см вода гедайки че минават и други коли.Явно аз излезнах карък защото тъкмо да се измъкна срещу мен се задава някакъв бус които явно мислеше че е на offroad :shock .Минавайки покрай мен вдигна вълна която ме заля до покрива, горкият Пасат направи 2м. и спря. Опитах се да запаля ама нищо. След 10 минути ме измъкнаха . Оставих колата и взех да званя на приятели които разбират от коли за да видя кво става.Явно сам не карък а ГОЛЯМ карък от бурята нямаше телефони.Влизам в колата след 10 мин и паля . колата запали ама като подам леко газ и гасни , гледам отзад излиза бял пушек и си викам нещо не е наред . Изгасих колата и пак званя пак няма телефони. Така явно не съм ГОЛЯМ карък ,а МНООООГО ГОЛЯМ КАРЪК . Наблизо гледам маистор дето оправя коли ,отивам обяснявам му кво е станало той вика че тва не е добре може би ми е влезла вода идва и познайте какво прави, отваря капака гледа цъка после пали и форсира :evil: :evil: :evil: :evil: горкият двигател изтрака и дотам . Точно тогава ми звани един приятел дето кара само Пасати обяснявам му как са ме заляли и той ми вика само не я пали :( Казвам брат забави се 10 сек.

Така сега равносметката е изкривена биела.
От сервиза ме "зарадваха" че нови се продавали комплект по 4 (около 1000 лв) а пък са били 1 милион вида та втора употреба не се кога ще се намери.

Тия пък от БулИнс кадето ми е каското като гледам няма да дадат и един лев, имам познат там ама той вика че щяли да го минат като шофьорска небржност&^%@&$^#.Трябвало нещо друго да се измисли

Така че момчета ако някои има биели plz help и дайте идеи как да взема некви пари от Каското .

БАХ не можах да и се порадвам и един месец пък и ми е първата кола.
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 04 юни 2008 9:50

:welcomee
Съжалявам за случката.
Имаше подобна тема за колега с нов Голф, пострадал по подобен начин - ЦЪК.

Последна промяна от gr_kanev на Сря 04 юни 2008 15:28, променено общо 1 път.

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Сря 04 юни 2008 11:08

кофти колега,
мен ме сполетя подобна случка. Поне имах около година откакто я бях купил че да и се порадвам. Съвета ми е да смениш и четирите биели но ако ги вземаш на старо (70-100 лв бройката) гледай да са от един двигател. Тоест да са еднакви. Аз смених 2 само и ме е яд сега. Уж ги теглиха и пилиха но двигателя се разбалансира. Ааа и не ходи в Unitrade освен ако не си много богат и търпелив. Да не те отчайвам но колата никога няма да е това което е била :(

Ако не я беше палил щеше да се оправиш с каското. Обаждаш се и казваш че имаш съмнения за воден удър но не си я палил. Те идват и гледат.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 04 юни 2008 12:43

Здрасти колега!Прочетох какво ти се е случило и мога само да ти съчуствам за случилото се. Ако това може малко да те успокои - казвай си че от лошото има по лошо, защото важното е че си жив и здрав, а повредата се оправя.
Тъй като карам пасат с бензинов двигател, все още не мога да си обясня как е успяла да влезе вода в двигателя/цилиндрите?

Jonni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jonni » Сря 04 юни 2008 13:03

Ами не знам как е влезнала вода , обясниха ми че тоя "маистор" като я изфорсирал яко и тогава е минало през филтара в турбината знам ли, то може и филтъра да не е бил читав . Идея си нямам
А каското е в ЕвроИнс не знам защто съм писал БулИнс ама ми е много криво та не знам кво правя. :(

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Сря 04 юни 2008 15:37

:oops: Май ще ти излезе по евтино да си купиш двигател втора ръка, имаш много сложен проблем, съчувствам ти, но това едва ли те успокоява. по скоро горе главата и търси варианти. :roll:

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Сря 04 юни 2008 16:04

Ако биелата не е пробила блока, което не е споменато, трябва двигателя да се разглоби и да се прегледат всички детаили.
Повдигачи,клапани, разпределителен вал,бутала, биели, колянов вал, главата, вътрешната част на блока, евентуални счупвания и пукнатини.
Чак тогава оценка на щетите и търсене на части.Понякога дявола не е толкова черен.А този " маистор", които е форсирал след воден удар двигателя не го коментирам.
Мотора е глътнал вода още при вълната от буса според мен, и ако не е бил форсиран си е изгаснал. Ама след това водата в цилиндъра при форсажа го е прецакала.

Jonni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jonni » Пет 06 юни 2008 17:54

Ами двигателят е разглобен в момента . Според момчетата от сервиза е само една биела.Буталото е удряло в ризата .Надрано е откъм биелата,ама според тях не било проблем отгоре било здраво.Проблема сега ми е че вече отворихме 20-тина двигателя ама все на различни биели попадаме.Иначе имам предвид и двигател от едно място ама де да знам,сваляне на този качване на друг и ако не е наред пак същото упражнение.......Надявам се този да стане , макар че доста хора ме плашат че щом един път двигателя се отвори вече не е същото.
Тия от ЕвроИнс пари едвали ще дадат, казаха ми да не се надявам.Щели да изкарат че аз съм бил виновен че съм карал в много вода ,макар че тя не беше чак толкова много,или пък че филтъра не е бил читав.Май ще си търся други застрахователи макар че според ме те все едни и същи.Някой ако има предвид някой които не да знаят само да взимат ами като стане нещо и да дават да казва.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 07 юни 2008 9:27

Jonni написа:Тия от ЕвроИнс пари едвали ще дадат, казаха ми да не се надявам.Щели да изкарат че аз съм бил виновен че съм карал в много вода ,макар че тя не беше чак толкова много,или пък че филтъра не е бил читав.Май ще си търся други застрахователи макар че според ме те все едни и същи.Някой ако има предвид някой които не да знаят само да взимат ами като стане нещо и да дават да казва.

Казвам - виж ТУК. И все пак, когато си избираш застраховател (пък и не само), се интересувай подробно за всички условия, събития, и т.н. - т.е. за такава цена какво получаваш. Когато подписваш договори, чети всичко написано, най-вече дребните букви.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Съб 07 юни 2008 10:10

всички двигатели са били на части като нови и са сглобени, направени да се ремонтират,не се плаши,майстора ако е грамотен преценява си какво да се сменя и двигатела става като нов!!!е пари трябват колега,дано всичко се оправи и да е наред,успех!!!

Jonni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jonni » Съб 14 юни 2008 23:47

След двуседмично ходене по мъките , притеснения и много нерви се принудих да взема 4 нови биели , (30 отворени двигателя и нито един с биела като мойта , БАХ). Момчетата ги смениха за един ден , сега Пасата е като нов . Няма тропане, тракане ,капка ,загряване държи се както преди ,дано и така да си остане.Вече и врътнах 400-500 км.Направо такъв камък ми падна от сърцето ,бях се поболял .Вярно доста пари заминаха , но важното е че се оправи .Благодаря ви за подкрепата и съветите.

П.П. Между другото имам 3 биели ако на някои му потрябват( макар че на никой не го пожелавам)да се обажда.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 16 юни 2008 20:42

Ей за това не ги харесвам аз дизелаците...с малка горивна камера и голямо налягане 20-30 атм. в цилиндрите :wink: И тряс воден удар веднага... :wink: жалко колега ,но важното че всичко по колата може да се оправи...нервите НЕ :wink:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 18 юни 2008 13:16

Поздравления колега, за новопоправения автомобил. Да си го караш с здраве и от тук нататък само да наливаш и да караш, от тук нататък само смяна на масло,филтри и други текущи подмени и нищо повече.
Значи притесненията ти, слуховете, че един двигател като се отвори и вече нищо не е същото - се оказаха верни. Т.е. че ако ремонта се направи от добър майстор който си знае работата, двигателя може да стане като нов.

Потребителски аватар
bkolyo
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем вода в двигателя изкривена биела

Мнениеот bkolyo » Чет 10 юли 2014 8:49

Търся същата биела. 0876077777, bkolyobg@abv.bg

Върни се в “Дизелови агрегати”