Имам два проблема, които ми се иска да разреша.
1.Понякога в града като редувам агресивно каране на високи обороти със спряно положение на по-дългите светофари и след няколко такива редувания, поискам да карам отново на високи обороти, колата става една мудна и набира сравнително трудно след това.Налага ми се да отбия, да я оставя да поработи малко на празен ход, да я изгася и после като я запаля отново, си възвръща мощността пак.На какво се дължи това ? Проблем ли и трябва ли да се отстрани ?
2.Преди време на празен ход на едно място, понякога ми гаснеше изведнъж и трудно после пак я запалвах.Оказа се тогава, че някакво запояване трябва да се направи на някакво реле май,не помня какво точно беше.Преди няколко дни точно преди да паркирам на ниска скорост колата се изключи изведнъж, светна ми лампата на акумулатора и почна едно жужене от там.Извадих ключа, врътнах един-два пъти, но продължаваше да свети лампата и да жужи.На третия път обаче се оправи.
А преди малко както спрях на едно място на празен ход се получи едно леко тресене, все едно щеше да изгасне, но не изгасна.Дали отново се е разпойло това реле или проблема е друг ?
Благодаря

2 проблема - Голф 3 TDI AFN - Решено !
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
2 проблема - Голф 3 TDI AFN - Решено !
Последна промяна от DrugiaBliznak на Чет 10 юли 2014 13:57, променено общо 1 път.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: 2 проблема - Голф 3 TDI AFN
По думите ти си мисля ,че имаш :
1 - Пренадуване
2 - Проблем с реле 109
3 - Износен маховик
Провери дали имаш въздух в горивната система.
1 - Пренадуване
2 - Проблем с реле 109
3 - Износен маховик
- DrugiaBliznak
ventotdi написа:По думите ти си мисля ,че имаш :
1 - Пренадуване
2 - Проблем с реле 109
3 - Износен маховик
Не знам как да проверя за въздух в горивната система.

Относно пренадуването, ремонта в какво се състои ?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
За пренадуването основно причините са замърсена/износена геометрия на турбината и проблем в Н75 клапана . Също проблема може да е в самия актуатор....това се сещам на първо време...
За въздуха, можеш да погледнеш маркучите за горивото, накарай някой познат да дава газ и ако има мехурчета и със даването на газ се увеличават, значи имаш проблем! Ако маркучите ти са плътни ( черни ) и през тях не се вижда нищо, можеш да сложиш някакъв прозрачен, само за пробата и после да го махнеш
- DrugiaBliznak
Re: 2 проблема - Голф 3 TDI AFN - Решено !
За проблем номер 2 : реле 109. Купих си оригинално : цена - 32 лв.
Проблем номер 1 : според Мишо от клубния сервиз е напълно възможно самото реле 109 да е отговорно и за мудността понякога след редуване на агресивно каране и празен ход на светофари.
След смяната на релето НЕ съм установявал отново "мудния" проблем. Дано да е било от него.
Благодаря на Мишо !
Проблем номер 1 : според Мишо от клубния сервиз е напълно възможно самото реле 109 да е отговорно и за мудността понякога след редуване на агресивно каране и празен ход на светофари.
След смяната на релето НЕ съм установявал отново "мудния" проблем. Дано да е било от него.
Благодаря на Мишо !

Върни се в “Дизелови агрегати”