Май въпроса е тривиален , но се постарах с търсачката и гугъл , но не ми стана ясно , ще ме извините за вероятно поредната тема по въпроса.
Та взех въпросния Голф преди ден-два и един от проблемите му е такъв- трудно влизат скоростите , има луфт напред-назад , налява о надясно като го дръпна , трудно се връща на средата , тегав е някак.
Четох за въпросния "избирач" , днес и един приятел ми говори нещо за него , че се чупел нещо си , гледахме го , но и двамата не знаем какво точно му се чупи и какво да гледаме. Даже извади от някъде и ми даде един "избирач" , останал му от някъде-някога.
Та какъв е проблема точно на тези Голфове , как да го оправя или кой и къде в София ги прави ?

Golf 3 1.9TDI 1Z 94г Трудно включват скоростите ?
- snaiperisto
- Автомобил: Skoda Fabia 1.2 12V-METAN
- Двигател: 6Y2 2006
- tedwv
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1998 + Brezel
Re: Golf 3 1.9TDI 1Z 94г Трудно включват скоростите ?

А ето и още една тема избирачите на голф 3 и 4 работят на един и същ принцип.http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=368036
- snaiperisto
Мерси колега , но моя избирач далеч не е такъв.
- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
Иди в някоя морга и вземи друг избирач,сменя се за 5 минути.
Може да се разбереш само за проба да го вземеш.
Разбиват се вътре едни пластмасови втулки,но по лесно е да го смениш целия
Може да се разбереш само за проба да го вземеш.
Разбиват се вътре едни пластмасови втулки,но по лесно е да го смениш целия
- tedwv
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1998 + Brezel
Ти въобще с коя скоростна кутия си, че не ти е такъв избирача.С жила ли е твоята кутия? 

- Anonymous88
- Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
- Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH
Колега така ли е при теб?(кутия с Жила)
мн лесно можеш да си ги регулираш. Отвиваш малко гайката и местиш, но мести по малко и пробвай как влизат скоростите.След това пробвай в движение да не си направил така че вместо 1-ва да влиза 3-та и тнт.
С 1 Регулираш хода на лоста ЛЯВО - ДЯСНО със 2 НАПРЕД - НАЗАД
Колега и погледни тампона на ск. кутия да не е разбит или да се е откъснал (при мен беше се откъснал и ми правеше тея мизерий)
А относно тегавия ход на самия лост свали пластмасата с кожения маншон на лоста виж как стоят нещата там да няма някой счупен пластмасов елемент или просто да е хванало смрад.
почисти с парцал каквото можеш и "наблъскай с грес(като го разглобиш ще видиш къде и какво да смазваш)
Поздрави Колега и се надявам да съм ти бил от полза

пп забравих да ти кажа че мн лесно можеш да провериш тампона дали е здрав: С лявата ръка хвани колектора а с дясната алтернатора и напрягай мотора нагоре надолу ако чуеш едно "плякане" най вероятно тампона се е откъснал(този тампон е Маслен) погледни и за омасляване по и около тампона
мн лесно можеш да си ги регулираш. Отвиваш малко гайката и местиш, но мести по малко и пробвай как влизат скоростите.След това пробвай в движение да не си направил така че вместо 1-ва да влиза 3-та и тнт.
С 1 Регулираш хода на лоста ЛЯВО - ДЯСНО със 2 НАПРЕД - НАЗАД
Колега и погледни тампона на ск. кутия да не е разбит или да се е откъснал (при мен беше се откъснал и ми правеше тея мизерий)
А относно тегавия ход на самия лост свали пластмасата с кожения маншон на лоста виж как стоят нещата там да няма някой счупен пластмасов елемент или просто да е хванало смрад.
почисти с парцал каквото можеш и "наблъскай с грес(като го разглобиш ще видиш къде и какво да смазваш)
Поздрави Колега и се надявам да съм ти бил от полза

пп забравих да ти кажа че мн лесно можеш да провериш тампона дали е здрав: С лявата ръка хвани колектора а с дясната алтернатора и напрягай мотора нагоре надолу ако чуеш едно "плякане" най вероятно тампона се е откъснал(този тампон е Маслен) погледни и за омасляване по и около тампона
-
- Автомобил:
- Двигател:
Май доста са различни избирачите виж това ако ти върши работа. Ако не си наясно по добре въбще не пипай сам http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?showtopic=72206 

- snaiperisto
Здравейте колеги , с жила съм и днес оправих проблема или поне така си мислех , докато не се прибрах и видях развитието по темата. Избирача ми е като този , които е показал колегата mladeja в линка от руския сайт - с по-малкия "топуз" , които при мен липсва.
Та отидох и купих избирач от Пасат , същия като моя но без луфта които имаше моя , монтирах го веднага и не останах очаровам. Луфта на скоростния лост напред-назад изчезна , но лоста пак се движеше доста тегаво. Карах и мислех...и осъзнах нещата , някой простак бе махнал "топуза" и беше обърнал болта които държи него и долното жило , с главата отгоре и бе сложил голяма шайба. Обаче тази шайба стяга жилото и при хода напред-назад то се усуква и генерира усилие. Това го оправих на пътя , но сега видях снимките и проумях как точно трябва да бъде всичко.
Днес като купувах избирача , исках и топуза , но продавача ми показа един , за които твърдеше че е точно от тази кола , но аз не проумях как се монтира и не го взех , но утре ще оправя нещата.
Anonymous88 , утре ще проверя тампона , мисля че имаш право.
Всичко е ясно вече , благодаря на всички за вниманието.
Та отидох и купих избирач от Пасат , същия като моя но без луфта които имаше моя , монтирах го веднага и не останах очаровам. Луфта на скоростния лост напред-назад изчезна , но лоста пак се движеше доста тегаво. Карах и мислех...и осъзнах нещата , някой простак бе махнал "топуза" и беше обърнал болта които държи него и долното жило , с главата отгоре и бе сложил голяма шайба. Обаче тази шайба стяга жилото и при хода напред-назад то се усуква и генерира усилие. Това го оправих на пътя , но сега видях снимките и проумях как точно трябва да бъде всичко.
Днес като купувах избирача , исках и топуза , но продавача ми показа един , за които твърдеше че е точно от тази кола , но аз не проумях как се монтира и не го взех , но утре ще оправя нещата.
Anonymous88 , утре ще проверя тампона , мисля че имаш право.
Всичко е ясно вече , благодаря на всички за вниманието.
- snaiperisto
Е не , оказа се че и така не е. Взех днес "топуза" които е показан в руския сайт и се оказа че не е за моя избирач , първо не мога да го монтирам защото не виждам как да стане с оригиналния болт , които държи долното жило , второ се оказа че за мен правилния избирач с правилтия "топуз" е този , показан от колегата Anonymous88 , този които стърчи нагоре. Не знам как се захваща за избирача , защото го нямам , а погледнах под капака на един Голф като моя , точно такъв е. Луд станах вече.
А и забравих да си проверя тампона на мотора.
А и забравих да си проверя тампона на мотора.
- Anonymous88
- Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
- Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH
Тази снимка помага ли ти с нещо?
пп Ако не още сега ще отида до колата и ще ти снимам каквото те интересува
пп Ако не още сега ще отида до колата и ще ти снимам каквото те интересува
- snaiperisto
Да , сега схванах как се захваща този модел "топуз" , обаче при моя избирач няма дупка за болта , ще излезе че има няколко модела избирачи с минимални разлики. Но ако си намеря такъв топуз , ще го заваря там. То вече ми стана живота черен , купих избирач , а се оказа че не е проблема в него , сега имам два а и на двата не мога да сложа другия модел топуз защото нямам подходящия болт а и опира в някакви кабели под акумулатора , а подходящия модел (като твоя) пък също не мога да го монтирам на моите избирачи , защото няма дупка за болта които ги държи.
Абе някой в някое тъпо село около Етрополе е сменил избирача на този Голф с такъв от пасат , така ми се струва. За това съм в тези филми.
Абе някой в някое тъпо село около Етрополе е сменил избирача на този Голф с такъв от пасат , така ми се струва. За това съм в тези филми.
- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
Размени им лостчетата(на шлици са) на двата избирача и така ще сложищ оригиналната тежест без да я заваряваш.
Върни се в “Дизелови агрегати”