Здравейте, колеги !
В последните 3 дни се появи странен проблем с моя Пасат Б5 АФН. Ситуацията е следната....при поддържане на постоянна скорост примерно 110км/ч (скоростта може да е всякаква, но забелязах проблема предимно при скорости над 80км/ч) , та както съм заковал 110км/ч стрелката за скоростта моментно скача с 5км/ч и се връща на 110. Ако съм на 125 отива за част от секундата до 130 и пак застава на 125. Правеше го и в обратната посока примерно от 105 пада за част от секундата до 100 и пак отива до 105. И това става не постоянно ами да речем, че за целия преход от 700км съм го забелязал 10-15 пъти. Все едно стрелката в един момент се чуди къде да застане и се кротва на скоростта, с която се движа реално. Коя джаджа управлява стрелките ?
Пасат Б5 проблем със скоростомера !
Re: Пасат Б5 проблем със скоростомера !
по едно моторче е за всяка стрелка. Най-вероятно проблемът ти ще се оправи след смяна на моторчето. За около 5-10лв се намират от разглобени табла за части 

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Комфорт модула има ли отношение към таблото? Дали ще е натрупало грешка в паметта, ако проверя с ВАГ-КОМ ?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
А с другите стрелки ? Те "мърдат" ли в него момент ?
- bangobango
Никоя друга стрелка не мърда когато мърда тази на скоростомера. В смисъл не се проявява аномалията в никоя друга стрелка. Но си спомням, че преди време стрелката на горивото правеше същия номер, но от мноого време насам не съм я виждал да го прави. Тя пък започваше да играе наляво надясно с няколко деления и се укротяваше на реалното показание. Подобно е на това, което сега се случва със стрелката на скоростомера. Ако не е моторчето в таблото, кое е нещото, което подава сигнала към таблото?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не съм много сигурен , но случайно в една тема мернах инфо за някакъв стабилизатор в таблото ( по принцип , не само твоето ) , ако той не е наред , почват лъжливи показания . Не се сещам вече коя беше темата , пусни в търсачката " табло стабилизатор напрежение " може да излезе инфо . Както и ако има проблем с маса на самото табло.
- bangobango
Колеги, имаме проблем !
Както вече обясних имаше проблем с показанието на скоростомера (да подчертая, че ставаше дума за оригиналното табло на моя пасат), но от няколко дни вече съм с друго табло, сменено от Владко. Проблема е, че същия номер ми го прави и това табло. Владко изключи варианта и двете табла да са се случили с идентичен проблем, а и на мен ми се вижда луда случайност. Бях споменал в първия си пост, че на предишното ми табло (заводското) започнаха аномалии и в стрелката на горивото.....при сегашното табло ги няма аномалиите в стрелката за горивото, но прескачането на стрелката за скоростта е същото като преди. Няма грешки натрупани и не мога да хвана източника на проблема. Търсих в нета информация за това, кой е датчика за скоростта при Пасат Б5 АФН, но нещо не съм сигурен. Дали са 4-те ABS сензора или има и друг датчик, който мери скоростта. Опитах се да направя тест на ABS сензорите в движение, да видя как отчитат скоростта, но като засиля колата системата ме изхвърля и на таблото пише STOP - ABS Defective. Това е нормално, защото знам, че като се влезне в ABS модула същият спира да работи и нямам ABS в този момент. Като ме изхвърли с-мата всичко си е по-старому и всичко си работи. Та как аджаба да хвана кой датчик е дал фира?
Както вече обясних имаше проблем с показанието на скоростомера (да подчертая, че ставаше дума за оригиналното табло на моя пасат), но от няколко дни вече съм с друго табло, сменено от Владко. Проблема е, че същия номер ми го прави и това табло. Владко изключи варианта и двете табла да са се случили с идентичен проблем, а и на мен ми се вижда луда случайност. Бях споменал в първия си пост, че на предишното ми табло (заводското) започнаха аномалии и в стрелката на горивото.....при сегашното табло ги няма аномалиите в стрелката за горивото, но прескачането на стрелката за скоростта е същото като преди. Няма грешки натрупани и не мога да хвана източника на проблема. Търсих в нета информация за това, кой е датчика за скоростта при Пасат Б5 АФН, но нещо не съм сигурен. Дали са 4-те ABS сензора или има и друг датчик, който мери скоростта. Опитах се да направя тест на ABS сензорите в движение, да видя как отчитат скоростта, но като засиля колата системата ме изхвърля и на таблото пише STOP - ABS Defective. Това е нормално, защото знам, че като се влезне в ABS модула същият спира да работи и нямам ABS в този момент. Като ме изхвърли с-мата всичко си е по-старому и всичко си работи. Та как аджаба да хвана кой датчик е дал фира?
Върни се в “Дизелови агрегати”