На селото съм си (Долно Сахране - Казанлък), където чичо ми има голямо хале с много инструменти и понеже Passat-a ми попритрисаше при ускорение около 1900 оборота, реших да отворя главата на помпата и да почистя електромагинта, тъй като имах същия проблем на един голф 3 1Z и го реших по този начин.
Свалих главата на помпата, като преди това си белязах в какво положение е, за да мога да съм горе-долу на правилните милиграми. Скъсах посредством клещи-резачи всички конектори изчистих всичко добре с въздух, запоих отново крачетата събрах всичко и монтирах елемента.
Колата запали, но тресеше и не работеше равномерно и беше на 1100 оборота за минута. Местих главата на помпата и в двете посоки но ефектът беше никакъв...
Колата дори и на контакт само трупа следната грешка, която след изчистване, отново се появява.
ПОМОГАЙТЕ КОЛЕГИ! Готов съм да съдействам с всякаква информация, която може да е в полза на решението на проблема ми.

1.9 TDI AFN със сменени чипове и спортен филтър К&N - преди глупостта, която направих днес работеше като по книга.