Б4 96г 1.9ТДИ АФН манометър за налягане на маслото
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Б4 96г 1.9ТДИ АФН манометър за налягане на маслото
Привет колеги.Искам на моя Пасатор Б4 96г 1.9ТДИ АФН да му сложа уредче за налягане на маслото.Имам уред с датчика от Лада.Ясно ми е,че ще се ходи по стругари за преправяне на резби и подобни.Интересува ме къде е най добре да се сложи този татчик на самата конзола на масления филтър или може и на самата глава.На самата конзола нямам затапени отвори (има маслена магистрала за турбото,налягане на маслото и температура на маслото).Това което ми се върти като идея е да се направи нещо като на снимката по долу,но нещо ме е страх да не се откърти (прецака) самата конзола,защото самия датчик от ладата си тези не като да си го захваниш на алуминий.На самата глава от дясната страна на разпределителния вал има някакъв датчи,който мисля,че се води за ниско налягане на маслото.Става ли на това място да се закачи ладовия датчик и вярно ли ще отчита.
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Re: манометър за налягане на маслото
Колега,слагал съм уред VDO,който работи на същият принцип като ладовия.Първо го монтирах на главата,че ми беше по-лесно,но не отчиташе вярно.Преместих го долу,като на снимката ти и работеше отлично.Така че,мисля,че вярното място е на охладителния фланец... 

Върни се в “Дизелови агрегати”