Passat B6 / 2006г. / 2.0 TDI / BMP - тракане

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Re: Passat B6 / 2006г. / 2.0 TDI / BMP - тракане

Мнениеот borri » Пет 04 яну 2013 23:08

dobrin написа:Комплект маховик със съединител.

:да:

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Вто 08 яну 2013 14:36

gamble написа:Ясно... едни евентуални 1000-1500 лв значи. Ако се има на предвид, че това тракане се чува само при минусови температури, колата не се тресе на свободен ход, няма някакви зверски вибрации по скоростния лост на висока предавка + ниски обороти... по това съдя, че имам още време. Благодаря ви колеги :) Времето ще покаже какво и как :beer Размери на чарковете? Пише ли ги някъде или са стандартни за всички B6?

за 2.0 tdi си мисля че са еднакви, поне не виждам да има по-усилени версии :). значение има дали си с DSG или не.
Пробвай следното: изключено от скорост - подаваш рязко газ до към 2500 оборота и оставяш да спадне и така 5-6 пъти. заслушваш се дали няма някакъв шум точно като падат оборотите около 1500-1000. най добре един да подава газ, друг да се наведе да слуша до лявата гума.

Може да пробваш и същото с натиснат съединител на скорост - да сравниш шумовете.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Вто 08 яну 2013 15:58

Ще се пробва. Едно приятелче на скоро смени маховика. Показах му клиповете и ми се изсмя :oops: Вика, че е в начален стадий и ми дава 5 хил.км. - 10 хил.км. живот :bowdown Ха дано е така... Ставало опасно вече, ако прави мизерии (тресене) когато е заграля двигателя и е на място. Даже вчера пак беше под нулата и си викам да натисна съединителя няколко пъти преди да запаля. 4-5 пъти... запалих и не издрънча. Ще видим до къде ще изкара и как ще се развият нещата. Ясно е, че е пътник ама добре, че е рано... ужким :bowdown
п.с. Само за маховик ми казаха 800 лв. И евентуално като му дойде времето може и отстъпка. Добра цена ми се вижда. Става въпрос за марката LUK.

Потребителски аватар
dangala
Автомобил: VW Golf 5_ VW Passat B7
Двигател: BKD 2004_ CFFB 2011

Мнениеот dangala » Вто 08 яну 2013 19:00

Колега, тази цена изобщо не е добра Б*х тея обирджии!!
Преди Коледа сменях демпферен маховик, притискателен и феродов
диск заедно с лагер помпата на Голф5 BKD- всичко на Luk за 900лв, с минимална надценка.
За труд ми поискаха 150лв.
Частите ги взех от мои хора, като цената беше такава само за мен.
Не вярвам да нямаш познати които се занимават с авточасти, просто търси повече.

Поздрави

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Вто 08 яну 2013 20:31

На Голфа и Пасата еднакви ли са били? Те са мои хора, които ми го казаха ама засега тъй като не е спешно много много не съм наблягал над тези части. Сега имам друг проблем... колата ми е на висулка. Лед от с'якъде. Сутринта въобще не се мъчих с нея. Викам си след работа. Уви... висулка. Запали, поработи или се опита поне и изгасна. Нафтата ми е Maxx Motion от ОМВ, която не замръзва до -30 :banghead: . Палил съм колата на -5 градуса без проблем. Одеве беше -3, но цялата скована в лед. Направих няколко опита да запаля, но без успех :( Принципно горивната помпа май ми е пътник, но не знам :? Беше както в тази моя тема viewtopic.php?f=24&t=363403 но си викам да не я зоря тъй както е скована... :( Най-вероятно Четвъртък като се разтопи (дано :bowdown ) ще пробвам :(

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Сря 09 яну 2013 11:11

Колега а ако си някъде в балкана на почивка?Ще чакаш да дойде лятото ли?Нещо не ти е наред по горивната система.Моята в момента на -7 си пали без проблем.Миналата зима на-20 след второ трето завъртане ама пак си пали!Резервоара винаги пълен над половината-зимно време!А за съединителя събирай пари малко по малко щото е неизбежно. :beer

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Сря 09 яну 2013 11:41

В града съм си :D Просто много жестоко ни подбара снега понеделник вечерта + рязко застудява в нашият район и колата буквално е лед... буквално. Сега има слънце, но е под нулата. Знам, че имам проблем с горивната с-мата. Май връща нафтата. Горивната помпа е пътник или тоя лед й създава проблеми. Не е замръзнала нафтата, в това съм сигурен. Днес или утре като се кача първото палене ще го заснема на клип да се види. С писане няма да стане :D
То си палеше до сега при минус еди колко си градуса, но не е имало лед до сегфа. Може и да няма нищо общо. За сега само предположения. Във VW Пловдив ми казаха 655 лв за помпата + някъв си О пръстен :shock Ще се търси другаде, то е ясно :)

Потребителски аватар
Tonchos
Автомобил: Passat 3c2
Двигател: BMP

Мнениеот Tonchos » Пет 14 ное 2014 19:48

Здравейте колеги!
За съжаление и аз ще се включа в тази темичка. От както съм купил пасата (2006 bmp ръчка) си знам, че ще имам работа по съединител, но се надявах да е само лагер помпата. Преди седмица започна да се чува и при мен леко чукане и интересното е, че се появява около 50 градуса на двигател. Така или иначе съм решил да си сменя всичко и да ми е мирна главата вече съм на 125 хиляди километра и имам намерение да изкарам още с тази кола, поради това ще съм много благодарен ако кажете някакви цени на комплекти съединител с маховик (къде да ги търся и примерна цена). Казаха ми 1000 за комплект на валео, но ми споделиха, че след около 50 000 км пак ще трябва да се справям с проблем. Предложиха ми и варианта с "твърд" съединител, но попрочетох из форумите и видях,че май не е вариант.
Благодаря предварително!

п.с.
Иво(чудото на Варна) си ми каза "Сваляме кутията и каквото има го правим" :bishop . Така,че ми е интересно да споделите опит и цени само на съединител и на маховик.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Пет 14 ное 2014 21:19

Аз за Валео не знам. Знам, че Закс и Люк (Лукас) имат комплекти маховик, съединител, помпа, болтове. А то, че след 50 хил.км. пак ще се развали... :screwy Няма какво да коментирам...
Така като гледам от завода си излизат с Люк. Което и от двете да сложиш няма да сбъркаш. За цени не мога да кажа нещо актуално.

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Съб 15 ное 2014 1:26

Tonchos написа:Здравейте колеги!
За съжаление и аз ще се включа в тази темичка. От както съм купил пасата (2006 bmp ръчка) си знам, че ще имам работа по съединител, но се надявах да е само лагер помпата. Преди седмица започна да се чува и при мен леко чукане и интересното е, че се появява около 50 градуса на двигател. Така или иначе съм решил да си сменя всичко и да ми е мирна главата вече съм на 125 хиляди километра и имам намерение да изкарам още с тази кола, поради това ще съм много благодарен ако кажете някакви цени на комплекти съединител с маховик (къде да ги търся и примерна цена). Казаха ми 1000 за комплект на валео, но ми споделиха, че след около 50 000 км пак ще трябва да се справям с проблем. Предложиха ми и варианта с "твърд" съединител, но попрочетох из форумите и видях,че май не е вариант.
Благодаря предварително!

п.с.
Иво(чудото на Варна) си ми каза "Сваляме кутията и каквото има го правим" :bishop . Така,че ми е интересно да споделите опит и цени само на съединител и на маховик.

125 к ти си направил или колата уж е на толкова?

Потребителски аватар
Tonchos
Автомобил: Passat 3c2
Двигател: BMP

Мнениеот Tonchos » Нед 16 ное 2014 23:55

Колата "уж е на толкова" купих я на 117 хил. (пак уж). :smile
Добре да разбирам, че трябва да търся закс или люк и да си карам със здраве.
Мерси за инфото, а ако някой предостави и цена ще е добре :th_up

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Пон 17 ное 2014 9:46

За цена... Различни сервизи/магазини и съответно различни цени. Иди и питай колега :a045 Няма да е под 1000 лв. :mhihi Но мисля, че няма да надмине 2000 лв.

Върни се в “Дизелови агрегати”