Polo 1.4 2003 г. TDI - проблем със светлинен индикатор

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
atodorov
Автомобил: Polo 1.4 TDI 2003
Двигател:

Polo 1.4 2003 г. TDI - проблем със светлинен индикатор

Мнениеот atodorov » Сря 03 дек 2014 22:18

Здравейте,

Наскоро закупих VW Polo 4 1422см3 2003г. 9N, 75 hp, TDI и имам постоянен проблем със светлинен индикатор на таблото.
Ще обясня проблема си като бавноразвиващ, не защото просто не знам на какво се дължи, а за да ме разберете най-правилно.

Имам колата от 2 седмици. На два пъти вече ми се случва да ми светва индикатора Engine Management Lamp:

Изображение

Проблема е че се случва винаги след продължително каране в дъждовно време и преминаване през локви и дупки пълни с вода (макар и с не голяма скорост). След като подаде звуков сигнал се появява и почва да мига горепосоченият Engine Management Lamp светлинен сигнал, като автомобилът сякаш губи мощност и спира (поне според мен) подаването на газ. Сякаш преминава в някъкъв авариен режим и не позволява да се развива скорост по-голяма от 30-40 км/ч, а оборотите не надвишават 1500. Настъпвам педала на газта до долу и едвам се прибрах 3-та с 35 км/ч :horror

Странното е че първият път след като я оставих цяла нощ в гаража и явно е изсъхнала, на сутринта запали без проблем, без индикатори и лампички и се движеше все едно нищо не се е случило. Тази вечер я бях оставил - 7-8 часа отвън на дъжда и като се качих след 20 минути каране пак се случи същата случка.

Знам, че ако някой отговори, съветите ви ще бъдат да отида да я закачат и да я проверят за грешки. Не знам дали е някой сензор или датчик. Четох в интернет, че понякога грешка в сензора за кислород дава такива проблеми, но не мога да си обясня какво общо има момента с намокрянето или овлажняването.

Ясно ми е, че трябва да я закарам на диагностика, но моля някой, който се е сблъсквал или чувал за същият проблем или е компетентен по тази тема, да си каже мнението по въпроса, защото ми се иска да съм запознат какво горе-долу се случва.

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
pepo_1986
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 1.4 2003 г. TDI - проблем със светлинен индикатор

Мнениеот pepo_1986 » Чет 04 дек 2014 10:00

аз съм чувал че стоп-машинката прави този проблем,провери си и светлините отзад как са.на диагностиката най-добре ще ти кажат

Върни се в “Дизелови агрегати”