Пасат В3, купе, 1,6ТДИ 1992г. - Сигнализира, че няма масло .

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vanbo
Автомобил: Passat 3 TDI
Двигател: 1. 6 SB 1992

Пасат В3, купе, 1,6ТДИ 1992г. - Сигнализира, че няма масло .

Мнениеот vanbo » Нед 07 дек 2014 18:27

На никого не пожелавам приятели, в стеснението на Витиня да ти светне червената лампа и зумерът да ти скъса нервите, че няма масло в двигателя - къде по дяволите да отбиеш, че да провериш...
Та,слава Богу,масло си имаше, но не зная защо го направи при натоварванията, с много багаж .Смених таблото, че не показваше стойностите на горивото и температурата. Оказа се , че датчика за температурата и вентилатора / ел.мотора/ за охлаждане не работят вече - смених ги. Вода не е изхвърляла. Понастоящем си работи нормално....
Вашето компетентно мнение - премахнати ли са вече причините, или да очаквам други изненади ?
Благодаря Ви !)

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Пасат В3, купе, 1,6ТДИ 1992г. - Сигнализира, че няма мас

Мнениеот siso_k » Нед 07 дек 2014 19:06

Да не би да е проблем с маслената помпа колега - да не може да качва достатъчно масло - аз мисля, че лампата е точно затова, а не за нивото на маслото. Провери я, че нащо Поло точно заради това блокира :a045

Потребителски аватар
vanbo
Автомобил: Passat 3 TDI
Двигател: 1. 6 SB 1992

Re: Пасат В3, купе, 1,6ТДИ 1992г. - Сигнализира, че няма мас

Мнениеот vanbo » Нед 07 дек 2014 19:33

Ааа, да не дава Господ, маслената помпа да е...Успокоява ме само това, че повече не ми е правила този проблем - то, защото не съм я и натоварвал вече така.Освен да си намеря работа към София и пак да катеря Витиня....Много неща смених, но колегите ще преценят, дали са ми свършили проблемите...Благодаря ти !

Върни се в “Дизелови агрегати”