Колеги става въпрос за 1,9 ASZ.При рязко подаване на газ колата забива,прекъсва и не ще да се изстрелва трябва да върна малко от подадената газ и да я натисна наново и чак тогава се изстрелва и започва да върви както трябва.Турбината е чистена преди 10-12 хил.км.дюзите са гледани сменил съм вакум маркуча който влиза в актуатора.При плавно подаване този проблем не го прави но понякога се налага да и задам по рязко и много е дразнещо особенно при изпреварване на някоя заблеяна будала пред мен :).Ако някой колега се е сблъсквал с подобен проблем нека удари едно рамо.Нямам проблеми с палене пушене и разход на гориво.Благодаря ви предварително.Днес направих два лог файл на 3,10 и 11 канал единия е когато прекъсва и не ще да ускори а другия под него те са в един файл е когато се отпушила.Съмнява ме дебитомер и лоста на актуатора който управлява уестгейта на турбината.
Голф 4 ASZ проблем при рязко подаване на газ - решен
- ka4o_pi4a
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ASV 2002
Re: Голф 4 ASZ проблем при рязко подаване на газ
Доста падат единиците на дебитомера при високи обороти, а турбото си е направило налягане колкото трябва. И аз съм на мнение, че не е читав дебитомера, НО не е чак толкова зле, че да не върви в ниските. Моя съвет е да пробваш с друг n75 първо и после с друг дебитомер от приятел. Моя леон така правеше (вървеше само във високите обороти) и се оказа, че n75 който бях сменил с нов е дефектен. Почистих стария и сега колата лети.
И аз се съмнявам ,че по- голямата болежка е този клапан N75 прави някакви магарийки.При развартяла се турбина дава стойности 25,26,27% ппосле кат са отпуши при тези обоороти ми дава 60-65% и пали гумите но и дебитомера ще погледна защото не ми харесва как пали ботуща
Последна промяна от radotom на Нед 04 яну 2015 20:10, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутона Цитат има и бутон Нов Отговор. Моля, ползвайте него
Причина: Освен бутона Цитат има и бутон Нов Отговор. Моля, ползвайте него
Проблема е отстранен смяна на дебитомер и ремонт на N75

-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Re: Голф 4 ASZ проблем при рязко подаване на газ - решен
Братлета, при мене някой път ми се струва че върви повече, на моменти ми се явява едно забиване на около 3500 оборота, колата спира за момент и после продължава да ускорява...
А понякога такава тяга има, че направо ми чупи врата в седалката след 3500 оборота, пускам и газта да сменя на втора скорост и направо "не мога да я запра" обортомера скача поне още 500 оборота след като съм пуснал газта
Дали може и при мен да се бъзика този Н75? Или дебитомера е по вероятен ?

А понякога такава тяга има, че направо ми чупи врата в седалката след 3500 оборота, пускам и газта да сменя на втора скорост и направо "не мога да я запра" обортомера скача поне още 500 оборота след като съм пуснал газта

Дали може и при мен да се бъзика този Н75? Или дебитомера е по вероятен ?

Върни се в “Дизелови агрегати”