Golf 4 1.9 TDI (90) температурата му се вдига доста бавно

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Bobko81
Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
Двигател: AUB

Re: Golf 4 1.9 TDI (90) температурата му се вдига доста бавн

Мнениеот Bobko81 » Чет 26 сеп 2013 8:27

bate написа:Отваря ли ти термостата на 90 градуса или малко по рана на около 86-7гр карай си колата и си питай шапката. Дизела си загрява малко по бавно. Аз карам Голф 3 ТДИ 90кс. вдига 90 градуса и не мърда от там. Парното е страхотно, тръгва доста по бързо - преди карах Венто 1.8куб. 90кс., свенях радиаторче парно, правих клапи, сменях термостати и си умирах от студ зимата и какво от това че загряваше бързо.

И аз така мисля за сега да не пипам нищо защото парното идва много бързо вярно че температурите сутрин са около 10 градуса.А термостата отваря по това какви експерименти си правих вчера някъде към 75 градуса не чак 86-7гр.

Onlyshits
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onlyshits » Пон 30 сеп 2013 21:48

Bobko81 написа:
bate написа:Отваря ли ти термостата на 90 градуса или малко по рана на около 86-7гр карай си колата и си питай шапката. Дизела си загрява малко по бавно. Аз карам Голф 3 ТДИ 90кс. вдига 90 градуса и не мърда от там. Парното е страхотно, тръгва доста по бързо - преди карах Венто 1.8куб. 90кс., свенях радиаторче парно, правих клапи, сменях термостати и си умирах от студ зимата и какво от това че загряваше бързо.

И аз така мисля за сега да не пипам нищо защото парното идва много бързо вярно че температурите сутрин са около 10 градуса.А термостата отваря по това какви експерименти си правих вчера някъде към 75 градуса не чак 86-7гр.

Подобен и при мен случая с passat 1.9 tdi AVF мотор, загрява до 70-75 градуса в движение , след като е спра на място 5-10 минути и загрява до 90 градуса пусна ли парното пада пак около 75-80, дори и да не пусна парното ако е изкарам извън градско пак се връща на 70-80 градуса, като че ли отваря термостата на 80 градуса. Въпрос можете ли да ми кажете кой маркуч да проверя дали е топъл да ми обясните от коя страна се намира ,че не съм наясно.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 02 окт 2013 19:26

Дебелия маркуч, който излиза от радиатора и отива във водната помпа. На моя голф това е долния маркуч от радиатора.
Палиш студената кола да работи на място и постоянно го опипваш кога ще започне да загрява. Трябва да си остане ледено студен докато термостата не започне да се отваря. Като започне да загрява погледни колко градуса е в този момент.

petio_pesho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petio_pesho » Чет 12 мар 2015 13:09

Здравейте! Да задам и аз моя въпрос ...от два месеца съм горд собственик на голф 2002г 1.6 16в но имам проблем с таблото не ми отчита бензина и температурата ... та въпроса ми е има ли индикация на малкото дисплейче ( то работи и си индикира) ако почне да загравя колата ще ми покацже нали ? Моля запознатите да съдействат ... тъй като тези неща са далеч от моите познания. От сервиза ми казаха че нямало проблем имал индикация , но аз питам колегите тук да ли е така наистина...

Благодаря ви

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Re: Golf 4 1.9 TDI температурата му се вдига доста бавно

Мнениеот vankata__098 » Нед 15 мар 2015 13:15

ventotdi написа:Това за подгревните свещи не е вярно. Свещите се влияят само от температурата на мотора не от оборотите !!! Говоря за свещите в горивната камера .

Колега не си прав! Когато оборотите се вдигнат над 2400 при студен старт подгревните свещи се изключват (пробвай вечер на запалени фарове, повиши оборотите над 2400 и ще чуеш как щтраква релето и фаровете почват да светят по силно и като паднат оборотите пак щтраква релето и фаровете пак се намалят)

Потребителски аватар
stamicha
Автомобил: VW Bora 1.9TDI
Двигател:

Мнениеот stamicha » Вто 24 мар 2015 12:16

Здравейте колеги ! Карам WV Bora 1.9ТДИ комби и колата заграва нормално .Тоест след близо 5м вече духа толо .Държи около 90 градуса след известен пробег ,като я пусна по надолнище пада докъм 70-80 и после пак си държи 90.Имам приятел с свещи подгревателни на антифриза мисля че баха 3 бр но аз нямам .според мен нормално си загравя макар да съм собственик от скоро на дизел но тук колегата ще получи компетехтен отговор ,и аз имах проблем но благодарения на колегите го разрешихме и получих добри съвети за което съм им благодарен :beer .

Върни се в “Дизелови агрегати”