galaxy 1,9 tdi 90 HP не пали
-
- Автомобил:
- Двигател:
galaxy 1,9 tdi 90 HP не пали
Здравейте,колеги имам следния проблем след дълъг престой акумолатора на колата беше паднал, заредих го и въртя да паля ама неще нито пуши нито някъв признак да запали след доста въртене.След премисляне реших да подам + на клапана за гасене и запали от раз.Мерих с мултицет и не отива нищо към клапана. Къде да търся проблема и от какво може да е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: galaxy 1,9 tdi 90 HP не пали
Има едно реле, при голф е 109, при теб не съм сигурен дали е същия номер, защото при пасат е 219.
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колега,оказасе хлабава спойка на едното краче на това прословуто реле 109
-
- Автомобил:
- Двигател:
djo8e написа:благодаря колега,оказасе хлабава спойка на едното краче на това прословуто реле 109
Пак заповядай

- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Да използвам темата повдигната от колегата, въпросното реле 109 и при мен направи проблем оказа се че, много се загрява, но НЕ от електрическия контакт (пъпките) а самата бобинка грее толкоз че при мен си е променила цвета, и е "размекнала" припоя на платката. Направила "студена" спойка! Смених релето, и на новото реле пак грее. При 14В бобината консумира 170mA което явно е много.
Въпроса е някой имал ли е сблъсък с този "проблем" или това поредната конструктивна особеност на "Ханс" ?
Възможно ли е да има наистина проблем?
Въпроса е някой имал ли е сблъсък с този "проблем" или това поредната конструктивна особеност на "Ханс" ?
Възможно ли е да има наистина проблем?
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Нормално е да грее 109 смени го с ново и виж колко ще грее, хубаво е да имаш резерва в багажника. При мен сдаде багажа на морето и от тогава имам едно резерва.
Върни се в “Дизелови агрегати”