Golf 4 1.9TDI - не върви когато е горещо
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 1.9TDI - не върви когато е горещо
Някаква идея как по-точно да я изрежа, че да не стане и много грозно все пак?
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Слагай челен кулер направо, какво ще режеш, стига с тоя бг тунинг с рязане и вода от чистачките на кулера. Аз съм с галакси и той оригинално си е отдолу челен и редовно си го мия с меглио и е чист като нов.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как да сложа челен кулер, защото турбото ми е малко и ще се получи обратен ефект. Колата ще се спъне много в ниските.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сега съм с Кади 105 коня и е с челен кулер, макар, че някак зад бронята се съмнявах да се обдухва добре. Днес на магистралата обаче гледах темературата и при външна 33 градуса, на водата 90, на въздуха от кулера беше 40 - 41 при каране 120-140 и от време на време пълна газ, защото гледах и други неща. Направи ми впечатление, че понякога малко по мудно изтегля на четвърта примерно след серия изпреварвания извън магистралата, но не вярвам да е качило повече от 45 градуса на кулера. Така, че слагай челен, но е хубаво да се замерят температурите на входящия въздух сега като го има проблема и като е хладно, защото според мен има и други причини и кулера играе роля не повече от 30-40%. Възможно е дебитомера да отчита различно въздуха като смуче горещ въздух през филтъра и от там малко по-малко гориво, влажността на въздуха и други такива неща.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип дебитомера е замерван и отчита правилно. А и ако проблема е в него, то не трябва ли колата да е спъната и след като махна бронята?
Като цяло, не знам дали има изибщо някакъв проблем или е нормално това, защото не е като да изчезва ускорението, но има разлика и най-много се усеща в ниските обороти.
Като цяло, не знам дали има изибщо някакъв проблем или е нормално това, защото не е като да изчезва ускорението, но има разлика и най-много се усеща в ниските обороти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не казвам, че има проблем с дебитомера. Принципа на работа обаче му е да мери охлаждащия ефект на въздуха, който преминава през него и от там екуто съди за масата/обема на преминаващия въздух съответно решава колко гориво да пусне. При 40 градуса отвън и различна влажност е нормално да не мери толкова точно както примерно на 20 градуса. Всички видове сензори и прибори се стандартизират при 20 градуса по целзии. При всички други дават отклонения, но са малки. Казах ти, го само като идея, и че е нормално да не върви толкова когато е горещо. Има явно доста фактори, които оказват влияние. Повечето на твое място не биха усетили разликата, макар че не споря, че я има.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Zinoto написа:При 40 градуса отвън и различна влажност е нормално да не мери толкова точно както примерно на 20 градуса. Всички видове сензори и прибори се стандартизират при 20 градуса по целзии.
Това малко ми прозвуча, като че датчикът за антифриза да не мери толкоз точно, ако антифризът е с някаква температура различна от 20 градуса.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Този датчик и тази ли функция има? Аз мислих че е само за нивото на антифриза.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Визирах температурен датчик на антифриза, предположих, че щом споменавам за градуси четящите ще се досетят за кой точно датчик става реч.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сравнението ти е неуместно, защото дебитомера не е прост температурен сензор, а е доста по сложен по принцип на действие.
Върни се в “Дизелови агрегати”