Здравейте колеги,
Колата е Шкода Супърб, но мисля че не е проблем да коментираме един проблем който се появи съвсем от скоро след смяна на малкия ангренажен ремък.
Симптомите, които се надблядават са следните:
1. Няма затруднения с паленето независимо каква е температурата. Пали леко и без никакво излишно въртене.
2. В момента в който запали вдига оборотите до 1200 сякаш съм натиснал педала по време на палене и след това в зависимост дали е топла или студена слиза на оборотите на които са за празен ход. Ако не е заграля държи около 900 оборота, а ако е загряла директно слиза на 680 оборота.
3. Тук е момента на тресенето независимо дали е на 900 или на 680 оборота в минута тресе за няколко секунди (между 3 до 6 секунди) и след това се успокоява и работи меко и много добре.
4. С педала съм увеличавал оборотите и веднага изчезва това тресене но след като върна педала и слезне на празен ход си тресе и пак се успокоява в рамките 3-6 секунди
5. На няколко пъти след палене топла не тресе изобщо.
6. Странно усещане е когато карам на предавка но някак не подавам достатъчно педал за ускорение или за поддържане на скорост а съвсем леко забавя ход, но не по равно а когато спускам някой склон има едно колебание в мотора и леко сякаш тресе. Все едно е свързано с празния ход на двигателя макар че не съм върнал педала напълно.
Всичко е доста странно и това с повишаването на оборотите на 1200 при самото палене преди го нямаше но се показа преди смяната на малкия ангренажен ремък (този който е от разпределителният вал към горивната помпа)
Дали е помпа, дали не е добре центрована помпата? Чуденката е голяма, но искам първо да го обсъдя преди да предприема действия по ремонтиране или експериментално диагностициране.
Дали някой е виждал подобни симптоми?
Благодаря на всички отзовали се. Всеки съвет или мнение ми е ценно така че каквото ви дойде на ума като възможна причина или начин да намаля възможните причини по метода на изключване с определени тестове моля не се колебайте.
Вечерта ще снимам клипче точно какво прави и ще го предоставя за гледане.
2.5 ТДИ AYM Двигател 2003г. след палене тресе 5-6 секунди
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Дизелови агрегати”